Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У мережі з’явилось ще одне відео Віди зі словами «Слава Україні!» (Відео)

Не тільки українцям, а й англійському «Ліверпулю» сподобався Домагой Віда і він включився у боротьбу за цього захисника.

Фото FIFA.com.

У мережі з’явилось ще одне відео Віди зі словами «Слава Україні!» (Відео)

Цього разу екс-захисник київського «Динамо» із екс-гравцем московського ЦСКА та збірної Хорватії Івіцею Олічем

У мережі з’явилось ще одне відео з гравцем хорватської збірної з футболу Домагоєм Відою, на якому він вигукнув слова «Слава Україні!». Про це інформує «Українська правда».

Цього разу Віда на відео разом із екс-гравцем московського ЦСКА та збірної Хорватії Івіцею Олічем, який входить до тренерського штабу національної команди.

Щоправда, не зрозуміло, коли саме було зняте це відео. Але Оліч увійшов до тренерського штабу збірної лише у кінці минулого року, а в руках у Віди пиво Bud – офіційний партнер чемпіонату світу з футболу, який триває в Росії.

Після слів «Слава Україні!» чітко чути вислів «Belgrad gori», дослівний переклад: «Белград – горить».

Сербський портал Аlo.rs зазначає, що Віда і Оліч передають вітання київському ресторану «Белград» та його власнику Йовану, а також співають сербську пісню Томе Здравковіча «Kafana je moja sudbina».

7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію – і після матчу екс-гравець київського «Динамо» Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами «Слава Україні!»

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук «Слава Україні!» будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Віда заявив, що сподівається, що його вигук «Слава Україні!» будуть сприймати не як політичне послання, а як знак подяки українцям за підтримку протягом усього турніру.

Посольство України у Великій Британії відреагувало на те, що у кількох британських топ-медіа гасло «Слава Україні!» назвали «націоналістичним», пояснивши, що вираз має патріотичне значення на кшталт «Нехай живе Франція», «Нехай живе Королева».

Федерація футболу України обурена цькуванням гравця збірної Хорватії та екс-легіонера київського «Динамо» Домагоя Віди і направила звернення до ФІФА з поясненням гасла «Слава Україні!»

Користувачі соцмережі Facebook поширили на сторінці Міжнародної федерації футболу повідомлення, в яких підтримали хорватських футболістів, які записали відеозвернення зі словами «Слава Україні!».

Пізніше стало відомо, що ФІФА оштрафувало Вукоєвича на 15 тисяч швейцарських франків за «неспортивну поведінку».

Telegram Channel