Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Відбулася щорічна зустріч молодих бібліотекарів Волині

«Професіоналізм + креативність = сучасний бібліотекар»

Alex Mykytyn

Відбулася щорічна зустріч молодих бібліотекарів Волині

На базі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбулося відкриття заняття школи молодого бібліотекаря, яке традиційно в липні вже вчетверте проводиться управлінням культури Волинської облдержадміністрації та громадською організацією «Волинське обласне відділення Української бібліотечної асоціації»

Для участі в щорічній зустрічі молодої генерації бібліотечної Волині прибули 17 учасників із 12 районів, 2 міст та 3 обласних книгозбірень, йдеться на стрінці Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки у «Фейсбуці».

Програма навчання була змістовною та насиченою. З вітанням до присутніх звернувся Валерій Дмитрук, начальник управління культури облдержадміністрації. Про стан та перспективи реформування бібліотечної галузі в умовах реформи системи місцевого самоврядування розповіла Людмила Стасюк, директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки. Учасникам був запропонований цілий спектр тренінгів, майстер-класів. Методів написання бібліотечних проектів навчала заступник директора з наукової роботи бібліотеки Євгенія Євтушок, а про застосування смарт-технологій у бібліотеках повели мову працівники відділу автоматизації і комп’ютерних бібліотечних технологій Геннадій Солов’єнко та Тарас Махновець. «Життя бібліотеки – через об’єктив» – таку назву мав майстер-клас від Павла Березюка, відомого на Волині та за її межами фотомитця. Про діяльність нового креативного формування – піар-клубу бібліотек ОТГ Волині проінформувала Тетяна Грицюк, методист головної бібліотеки краю.

Для участі в щорічній зустрічі молодої генерації бібліотечної Волині прибули 17 учасників із 12 районів, 2 міст та 3 обласних книгозбірень.

Наступного дня молоді бібліотекарі відвідають публічну бібліотеку Голобської ОТГ та музей-садибу Лесі Українки в селі Колодяжному Ковельського району. Завершальною нотою цієї зустрічі стане візит у Ковельську центральну районну бібліотеку, де після захисту проектів, підготовлених учасниками, всім будуть вручені сертифікати.

Telegram Channel