Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Луцькі старшокласники платитимуть у машрутках повну вартість

Студентам у пільговому проїзді відмовили.

24tv.ua

Луцькі старшокласники платитимуть у машрутках повну вартість

Для учнів від 6 до 14 років діятиме право на пільгову вартість проїзду

Сьогодні виконавчий комітет Луцької міської ради вніс зміни до рішення виконавчого комітету міської ради від 16.05.2018 № 265-1 “Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху”, виклавши пункт 2 у такій редакції: “Для учнів загальноосвітніх шкіл віком від 6 до 14 років встановити вартість проїзду у автобусах на міських маршрутах загального користування у розмірі 2,00 грн за одну поїздку, за наявності учнівського квитка”. Тобто, діти старші 14 років платитимуть за проїзд повну вартість, інформує Луцька міська рада.

Можливість скористатись правом на пільговий проїзд просили також представники студентства, опираючись на відповідну постанову Кабміну, проте їм у цьому відмовили.

При розрахунку вартості перевезень пасажирів автобусами в розмірі 5 грн врахована планова кількість пасажирів, за даними обстежень пасажиропотоків на міських автобусних маршрутах, проведених управлінням транспорту та зв’язку міської ради з кількості дітей віком від 6 до 14 років в еквіваленті повної вартості квитка. 

Справа в тому, що при розрахунку вартості перевезень пасажирів автобусами в розмірі 5 грн врахована планова кількість пасажирів, за даними обстежень пасажиропотоків на міських автобусних маршрутах, проведених управлінням транспорту та зв’язку міської ради з кількості дітей віком від 6 до 14 років в еквіваленті повної вартості квитка. Збільшення чисельності пільгових пасажирів несло б зміни у розрахунку діючого тарифу на проїзд у сторону збільшення.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад так відповів на прохання студентів: “У нас в місті є соціальний транспорт – тролейбуси, який є дійсно пільговим і яким можуть скористатись усі пільгові категорії. На жаль, маршрутні транспортні засоби – це приватний перевізник, який не може покласти такі видатки на свої плечі”.

Telegram Channel