Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Нове у загибелі немовляти на Любешівщині: мама клянеться, що переплутала вагітність із кістою

Правду встановить поліція.

t1.ua.

Нове у загибелі немовляти на Любешівщині: мама клянеться, що переплутала вагітність із кістою

Надзвичайний випадок стався минулого тижня у селі Невір Любешівського району. 39-річна жінка, стікаючи кров'ю, викликала «швидку», гінекологи з'ясували, що причина кровотечі – пологи, але куди ділося новонароджене маля?!

Забили на сполох, коли збагнули: пацієнтка, яка скаржилася на «жіночі проблеми», виявилася породіллею. Викликали поліцію. Саме «копи» і відшукали дитину – у відрі в сільському туалеті. Про це розповідає портал Т1.ua.

Хороша мама і негуляща дружина

Наразі деталі цього «чепе» стараються не розголошувати ні у селі, де сталася біда, ні в правоохоронних органах, тож ми володіємо лише частиною інформації – свідченнями односельців головної фігурантки інциденту.

Отож, про породіллю на ім'я Ольга в Невірі відгукуються добре. Розповідають, що жінка заміжня, із чоловіком виховують двох синів. Старший навчається в Шацьку, а молодший – школяр, перейшов до 4-го класу. Чоловік її трудиться на одному з місцевих підприємств. Сама ж Ольга – завідувачка їдальні в сільській школі. Крім того, щоб поповнити сімейний бюджет, жінка кілька разів їздила з кумою на сезонні заробітки в Білорусь, де працювала в теплицях.

 «Про свою вагітність Оля не знала і навіть не здогадувалася, – упевнена одна з приятельок Ольги.

Чекала, коли лусне «кіста»

«Про те, що в жінки якийсь «не такий» стан здоров’я, в селі знали, – кажуть мешканці Невіру. – Ми не раз запитували, чому в Олі росте живіт (бо худорлява і зміну її фігури видно неозброєним оком). Але сама вона казала, що в неї є проблеми зі здоров’ям: нібито має фіброму матки (як у народі кажуть – водянка живота), кісту, куди набирається вода».

На всі запитання людей про округле черево жінка стандартно відповідала: коли кіста лопне і рідина вийде, тоді й живіт почне зменшуватися.

«Про свою вагітність Оля не знала і навіть не здогадувалася, – упевнена одна з приятельок Ольги. – Бо другі пологи в неї завершилися смертю новонародженої дівчинки. Після того Олю кесарили, і вона народила сина (того, який зараз перейшов до 4-го класу). Але тоді ж (за словами Олі) лікарі їй перев’язали труби, оскільки вагітніти й народжувати жінці було небезпечно. А якщо так – то вона й уявити не могла, що виношує дитину».

Рідні породіллі розповідають, ніби її самопочуття погіршилося ще в середу, коли збирала чорниці. Тоді попросила завезти її додому. «Мабуть, камінь із нирок виходитиме. Вже всі штани мокрі», – скаржилася. У середу і четвер їй не легшало. Просила чоловіка колоти їй знеболювальне. Не мала сил і корову подоїти, тож по господарству помагали сестри. Ще гірше стало Ользі з четверга на п’ятницю. Майже не підводилася з ліжка: після анальгіну з димедролом постійно спала. А потім передзвонила одній із сестер і сказала, що вже, мабуть, кіста луснула, вода вийшла, вже їй легше, тільки кров сильно тече. Та коли родичка прибігла, була шокована побаченим. Викликала «швидку», а сама заходилася витирати кров і брудне шмаття скидати у відро, яке стояло в кімнаті.

На запитання прибулих медиків, що сталося, жінка розповіла, що в неї фіброма матки і такі рясні місячні. Фельдшерка оглянула її та каретою «швидкої» відвезла до Любешівської лікарні. Там спеціалісти ЦРЛ скрупульозніше оглянули 39-річну жінку. І гінеколог дійшов висновку: це «рожениця»! «А де плід?» – запитав. Ольга із сестрою, яка її супроводжувала, не зрозуміли, що він запитує. Сестра згадала про відро. Зателефонувала до тієї сестри, що лишилася в селі. Та знайшла відро в туалеті, витягнула з-під шмаття згорток, глянула і знепритомніла: там була дитина.

 Через велику крововтрату 39-річна жінка два дні перебувала у реанімації районної лікарні.

Правду встановить поліція

Після такого відкриття надійшов дзвінок у поліцію. І за подальше розслідування взялися правоохоронці. У секторі комунікацій управління Національної поліції у Волинській області нашому виданню підтвердили:

– У п'ятницю, близько 21-ї години, до Любешівського відділення Нацполіції надійшло повідомлення від лікаря Любешівської ЦРЛ про те, що до них потрапила породілля із сильною кровотечею. Під час розмови було з’ясовано, що потерпіла – 39-річна жителька села Невір – самостійно народила. Згодом тіло новонародженої дитини без ознак життя виявили на території домоволодіння потерпілої, – розповіла інспектор сектору комунікацій НПУ в області Іванна Назарчук. – Що стало причиною смерті новонародженого – встановить судмедекспертиза. Наразі за фактом смерті відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 117 ККУ «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів». Злочин карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Усі деталі стануть відомими під час досудового розслідування, а покарання оголосить суд.

Через велику крововтрату 39-річна жінка два дні перебувала у реанімації районної лікарні. У неділю її перевели до гінекологічного відділення. Отримати коментарі самої породіллі наразі не вдалося. Слідчим теж не дозволено брати свідчення жінки через її важкий стан.

У селі тим часом ходять чутки, нібито Ольга нагуляла дитину під час закордонних заробітків, а тому, мовляв, і приховувала свою вагітність та поспішила викинути немовля. Однак більшість сільчан заперечує такі плітки. В один голос стверджують: це брехня, Оля ніколи не була гулящою, із чоловіком вони завжди добре жили. Та й коли б (як стверджують пліткарі) жінка нагуляла дитину, їй ніщо не заважало б тихенько зробити аборт іще на ранніх стадіях вагітності і ніхто ні про що не дізнався б.

«Я більш ніж упевнена, що Оля не здогадувалася про свою вагітність. Бо якби знала, то була б дуже тому рада, шанувалася б і не приймала сильних медпрепаратів, – поділилася своїми думками ще одна жителька села на ім’я Ольга, яка попросила не називати її прізвища.

Та й сама Ольга клянеться: ні про що не здогадувалася. Навіть просила чоловіка показати тіло померлого маляти. Проте в неї і так важкий психологічний стан, аби додатково травмувати її. За попередніми даними, дитина з’явилася на світ семимісячною і живою. Причини смерті стануть відомими згодом.

Telegram Channel