Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За хабар громадянка Кувейту хотіла потрапити в Україну, а двоє українців – вивезти дітей

Громадянка Кувейту запропонувала прикордонному наряду 100 євро.

Державна прикордонна служба України

За хабар громадянка Кувейту хотіла потрапити в Україну, а двоє українців – вивезти дітей

Іноземці та громадяни України не полишають спроб підкупити прикордонників, аби у незаконний спосіб перетнути кордон чи отримати сприяння у вивезенні неповнолітніх дітей за межі нашої держави. За останні дні зафіксовано декілька таких випадків

На Одещині у пункті пропуску «Рені» громадянка Кувейту запропонувала прикордонному наряду 100 євро. На паспортний контроль 42-річна іноземка пред’явила дійсний паспортний документ, проте без української візи. Зрозумівши, що прикордонники оформлюють відмову у пропуску до України спробувала їх підкупити. На пропозицію грошової винагороди військовослужбовець відповів відмовою, а вчинене правопорушення задокументували.

На Одещині у пункті пропуску «Рені» громадянка Кувейту запропонувала прикордонному наряду 100 євро.

По даному факту направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення. Крім того, громадянці Кувейту прикордонники заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки.   

А от двоє наших співвітчизників за гроші планували домовитись про вивезенні з України неповнолітніх дітей, на яких не були оформлені належні документи. В пункті пропуску «Тиса» хабар пропонувала 41-річна киянка. Прямуючи в Хорватію з восьмирічною дитиною жінка запропонувала 100 євро, аби змінити рішення прикордонників у відмові дівчинці виїзду за межі України, адже дозволу від батька не було. Таке ж саме питання спробував «владнати» за 50 євро ще один українець в пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею. В його автівці без згоди батька за кордон їхали мати з донькою.

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян не намагатися вплинути на прикордонників у прийнятті правового рішення. Зазначимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, а й пропонування хабара. Крім того нагадаємо, у разі перебування одного з батьків за кордоном засвідчений дозвіл можна оформити в консульських установах України, а у разі безпідставної відмови одного з батьків у дозволі виїзду дитини з України звертатися до суду. Радимо громадянам, завчасно готувати необхідні документи, аби не стати заручниками своєї безвідповідальності, які вважають, що питання вирішиться за неправомірну вигоду.

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel