
В Україні дешевшають фрукти і дорожчає зерно.
Внаслідок аномальної спеки дешевшають фрукти і дорожчає зерно
Внаслідок того що на початку літа в Україні була аномальна спека а потім йшли проливні дощі в деяких регіонах не зішли посіви пшениці і зернобобових культур
Врожай зернових планується на 11% нижчим від мунулорічного.
Подекуди стебла пшениці не виросли навіть до половини своєї норми, а бур’ян буквально домінує над зерновими культурами, незважаючи на попередню обробку полів засобами захисту рослин. Врожай зернових планується на 11% нижчим від мунулорічного. Також внаслідок проливних дощів він може бути дещо гіршої якості.
Проте така ситуація склалась не лише в Україня, зернові і зернобобові культури не вродили майже в усіх країнах Європейського Союзу. Що спричинить значне подорожчання при їх експортних поставках і як наслідок зростання цін на хлібобулочну продукцію загалом.
Зернові і зернобобові культури не вродили майже в усіх країнах Європейського Союзу.
Можливо, що до завершення 2017-2018 маркетингового року буде відчуватись певний брак продовольчого якісного зерна. Проте це не означає, що не буде борошна чи хліба. Проте в плані якості продукція буде дещо нижчого гатунку. Оскільки якщо не вистачає якісного зерна, то починають використовувати неякісне.
Вартість овочів залежить від погоди восени. Ціна сала та м’яса – від урожаю зернових.
Ціна сала та м’яса залежить від урожаю зернових.
Водночас в Україні цьогоріч гарно вродили фрукти та ягоди. Однак продавці скаржаться на брак покупців і малий збут.
Однак через високий врожай і відсутність браку продукції – переробні заводи значно занижують ціну а подекуди взагалі відмовляються приймати фрукти.
Собівартість яблука цього року ледь-ледь покриває затрати аграріїв на вирощування продукції.
Собівартість яблука цього року становить всього навсього 3,5-4,5 гривні, що ледь-ледь покриває затрати аграріїв на вирощування продукції. Якщо немає прямих оптових покупців, подекуди фермери змушені спродувати плоди по 1 гривні за кілограм, що прямо-пропорційно зводить їх до банкрутства. На цей крайній крок виробники зважуються з причини відсутності в їх користуванні великих ангарів, належним чином облаштованих морозильним обладнанням. Оскільки за відсутності належних умов зберігання продукції, їхні яблука просто згниють.
