Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Батькам села Щитинська Воля провели екскурсію у школу до Залухова

У школі, розрахованій на 150 учнів, нині навчаються лише – 19

Волинська обласна державна адміністрація

Батькам села Щитинська Воля провели екскурсію у школу до Залухова

«Своїх малюків у школу до Залухова не пустимо!», - такою була перша реакція батьків села Щитинська Воля, що на Ратнівщині, коли вони довідалися про намір органу місцевого самоврядування закрити місцеву школу.Найбільше селян обурило те, що рішення прийняли без їхньої згоди та без будь-яких пояснень чи обґрунтувань. Відповідного листа селяни надіслали у нашу редакцію, на яку, на щастя, відреагував очільник Волині Олександр Савченко. 

Як поінформували у Волинській облдержадміністрації, у селі Щитинська Воля школа – добротна і простора, розрахована аж на 150 учнів. Однак, вже який рік поспіль, її відвідують лише 19 учнів. Самарівській ОТГ (до якої належить село Щитинська Воля) утримувати з місцевого бюджету навчальний заклад стало не під силу, пояснюють у сільраді, тому й прийняли рішення про переведення 19 тутешніх учнів на навчання до сусіднього Залухова. Однак, запротестували батьки. Стверджують: їм ніхто не повідомив, у яких умовах навчатимуться їхні діти, як і чим діставатимуться до школи в сусіднє село і, нарешті, як місцева влада має намір використовувати приміщення вивільненої школи.  

А вже вчора, 8 серпня, шкільним автобусом діти та їхні батьки у повному складі прибули з Щитинської Волі на оглядини школи с. Залухів. 7 кілометрів шляху здолали за 12 хвилин. Директор та вчителі провели оглядову екскурсію школою.

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Савченка у Щитинській Волі організували своєрідне віче за участю батьківського і педагогічного колективів місцевої школи, керівників Самарівської сільської ради, управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, а також директора школи с. Залухів. Під час зустрічі обговорили проблемні питання, які турбують батьків, роз’яснили перспективу впровадження проекту Нова українська школа, обміркували, як вирішуватиметься питання підвезення учнів до місця навчання, проходження учнями медичного огляду тощо.

А вже вчора, 8 серпня, шкільним автобусом діти та їхні батьки у повному складі прибули з Щитинської Волі на оглядини школи с. Залухів. 7 кілометрів шляху здолали за 12 хвилин. Директор та вчителі провели оглядову екскурсію школою. Розповіли про групи продовженого дня для дітей, які підвозяться до місця навчання, їх харчування, позакласну та гурткову роботу. Опісля усі батьки подали заяви на зарахування своїх дітей до Залухівської школи.

Батьки зазначили, що діалог – найкращий спосіб знайти порозуміння та вирішити проблеми. І заявили про бажання брати активну участь в обговоренні можливостей використання вивільненого приміщення школи у Щитинській Волі. Серед пропозицій – перенести сюди з пристосованих приміщень сільські бібліотеку і клуб, а в перспективі є думка влаштувати тут ще й табір відпочинку та оздоровлення для дітей усієї Самарівської об’єднаної територіальної громади. 

Telegram Channel