Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Своїх малюків у школу  до Залухова не пустимо!»

У нашому селі нараховується 17 діток дошкільного віку.

Фото kurs.if.ua.

«Своїх малюків у школу  до Залухова не пустимо!»

Шановна редакціє! Звертаються до вас батьки учнів із села Щитинська Воля Ратнівського району. У нас цього року закрили навчальний заклад, що мав статус І–ІІ ступенів

 У Самарівській ОТГ, до якої належить село, нас навіть не вважають за людей. Ніхто із керівників громади з нами не спілкувався, не проводилися батьківські збори, де б могли розповісти про ситуацію, яка склалась. Ми самі знаємо, що згідно із законом наша школа не може існувати як навчальний заклад І–ІІ ступенів. Але вона повинна залишитись початковою. У законі сказано, що діти молодших класів навчаються за місцем проживання. Тому нас передусім турбує це питання. Сьогодні в селі нараховується 17 діток дошкільного віку. Залухівська школа І–ІІІ ступенів, у якій будуть навчатися наші діти, не має власного автобуса. Досі в ній навчались наші діти 10–11 класів. Вони їхали на заняття рейсовим автобусом, що відправляється зі Щитинської Волі о 6.45. Уроки розпочинаються о 8.30. Тож із 7.00 до 8.30 діти були без нагляду вчителів та батьків. Тепер така доля може спіткати молодших школярів. Незабаром 1 вересня. Нас, батьків, хвилює подальше навчання дітей. Ми ставимо свої вимоги:
 - залишити у селі школу І ступеня;
 - учнів 5–11 класів до Залухова підвозити шкільним автобусом.

Хочемо, щоб до нас на зустріч приїхав кореспондент «Волині-нової». Можливо, вирішити гостру проблему нам допоможе шанована газета.

У разі невиконанння цих вимог ми своїх дітей у школу сусіднього села не пустимо. Хочемо, щоб до нас на зустріч приїхав кореспондент «Волині-нової». Можливо, вирішити гостру проблему нам допоможе шанована газета. 

З повагою батьки
Марія ГОЦ, Галина КОЛОС, Юлія МАРЧУК 
(усього 13 підписів).

Telegram Channel