Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Український козак Олександр Усик у суботу братиме Москву!

Волинь-нова

Український козак Олександр Усик у суботу братиме Москву!

«Рідні стіни», звісно, допомагатимуть Мурату Гассієву — але ж підборіддя в нього таки не залізне…

Вже цієї суботи, 21 липня, у Москві має відбутися ду–у–же очікувана подія у світі професійного боксу. Бій між українцем Олександром Усиком та «росіянином» (осетином) Муратом Гассієвим визначить абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі (до 90,7 кг). Нині наш співвітчизник володіє чемпіонськими поясами за версіями WBC і WBO, його суперник — WBA та IBF. Також це буде фінал Всесвітньої боксерської суперсерії — нового турніру в професійному боксі.

На початку тижня Олександр Усик прибув до Москви, де передовсім зізнався: у нього… ще немає певності, що поєдинок таки відбудеться (зокрема, були питання до організаторів). Хоча підготовка тривала, і це додавало переконаності: суботнього вечора Усик та Гассієв усе ж вийдуть у ринг!

Усик виходитиме під синьо-жовтим прапором (ото казитиметься більшість глядачів!).

Нашого Сашка всі (не тільки ми!) знають дуже добре. Гучне ім’я собі він здобув ще на любительському рингу: чемпіон Європи 2008 року, чемпіон світу 2011–го та володар олімпійського «золота» Лондона-2012. На професійному рівні 31–літній українець встиг провести 14 поєдинків, у кожному з яких здобував перемогу (11 — нокаутом).

Стосовно уродженця Вла­дикавказа Мурата Гассієва, то 24-річний боксер здобув на профі-рингу вже 26 перемог, перша з яких датується вереснем 2011-го, коли йому не було ще й 18–ти… Водночас це означає, що на любительському рівні він нічого суттєвого не виграв — і тут Гассієв є повною протилежністю Усику.

Легко українцю не буде — зокрема, й з огляду на місце проведення поєдинку. Не уникнути й політичних підтекстів: адже Усик виходитиме під синьо–жовтим прапором (ото казитиметься більшість глядачів!) — натомість Гассієв дратуватиме нас триколором.

Можна не сумніватися, що вся Україна післязавтра триматиме кулаки за Сашка (трансляція вечора боксу на телеканалі «Інтер» у суботу з 21:20)! І беззастережно віритиме — після бою суддя впевнено підніме руку переможця–українця!

Telegram Channel