Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

На Волині працевлаштували понад 100 іноземців із 19 країн світу. Найбільше в області працює представників Китаю – 38, Польщі – 17, Туреччини – 13, Білорусі – 8, Литви – 7, Німеччини – 4, Італії – 3, Росії – 3. 
52 % громадян інших країн –  на керівних посадах. Решта  48 % – пекарі, слюсарі з ремонту лісозаготівельного устаткування, консультанти з технічних питань тощо.

Віце-спікер Верховної Ради України та Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях  Ірина Геращенко відвідала 14-ту окрему механізовану бригаду з Володимира-Волинського. Військова частина виконує завдання за призначенням у районі проведення Операції Об’єднаних сил. Командир бригади, полковник Сергій Войченко коротко ознайомив її з безпековою ситуацією в смузі відповідальності бригади.

Білорусь — лідер імпортерів на Волині. У січні–травні із цієї країни ввезли 18,2% від загальнообласного імпорту. За нею  йдуть Угорщина (15,0%), Росія (13,3%), Німеччина (11,5%), Польща (10,5%). Імпорт товарів із країн Європейського Союзу становив 
341 мільйон доларів, або 62,2%  від загального обсягу. Найбільше ввозять нафту і продукти її переробки, машини, обладнання, механізми та електротехнічне обладнання. 

30 гектарів часнику виростили на території Луковичівської сільської ради на Іваничівщині. Середня врожайність становить 9 т/га. На території громади будується насіннєвий завод – один із найбільших в Україні  спеціалізованих переробно-складських комплексів, розрахований на зберігання 500 т готової продукції.

Міла Чернишева, уродженка Нововолинська, виборола титул «Міс глядацьких симпатій» на конкурсі «Міс українська Канада – 2018». А головний титул і корону «Мiss Ukrainian Canada-2018» отримала Юлія Щербан із міста Дрогобич, що на  Львівщині. 

Мешканка села Прилісне Маневицького району знайшла гриба-гіганта (на фото). Він був таким величезним, що десятилітрове відерце було замалим для нього.

Telegram Channel