Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Реактор у Кузнецовську ще послужить

Радіаційний фон на станції і прилеглій території – у межах допустимих норм.

Фото korespondent.net.

Реактор у Кузнецовську ще послужить

На засіданні колегії Держатомрегулювання України  розглянуто умови ліцензії енергоблока №3 Рівненської АЕС, обсяги і рівень виконання програми продовження терміну його експлуатації

Зокрема, генеральний директор РАЕС Павло Павлишин обґрунтував можливість подальшої безпечної його експлуатації при виконанні всіх запланованих робіт з реконструкції і модернізації, заходів комплексної зведеної програми з підвищення рівня безпеки реакторів.

Колегія Держатомрегулювання одноголосно затвердила висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки енергоблока №3 РАЕС. Відповідним  рішенням визнано обґрунтованою можливість безпечної його експлуатації на визначених у проекті рівнях потужності до 11 грудня 2037 року.

На Рівненській АЕС автоматично відключився від мережі турбогенератор другого енергоблока.

Тим часом на Рівненській АЕС автоматично відключився від мережі турбогенератор другого енергоблока. Його розвантажено до рівня 54 відсотків номінальної потужності. Причини цього з’ясовують відповідні служби.  Радіаційний фон на станції і прилеглій території — у межах допустимих  норм. 

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel