Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Дніпропетровщині побратими попрощалися з молодим військовослужбовцем з Камінь-Каширщини (Фото)

Героям слава!

Повітряне командування "Схід"

На Дніпропетровщині побратими попрощалися з молодим військовослужбовцем з Камінь-Каширщини (Фото)

Був лікарем, а себе не вберіг

Пізно ввечері дев’ятого серпня під час несення служби на спостережному посту поблизу міста Мар'їнка внаслідок зрадницької кулі снайпера загинув ще один військовослужбовець – фельдшер, старший сержант військової служби за контрактом Сергій Цепух. Незважаючи на те, що під час виконання бойового завдання він знаходився у засобах індивідуального захисту, підступна ворожа куля, яка потрапила в обличчя, все-таки обірвала молоде життя, Про це повідомляє Повітряне командування "Схід" у Фейсбуці.

Наш бойовий товариш – 26-річний Сергій Цепух, служив на Дніпропетровщині головним сержантом взводу охорони Центру управління та оповіщення повітряного командування «Схід» Повітряних Сил ЗС України. З середини червня цього року військовослужбовець був залучений до складу сил і засобів здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій області у складі однієї з механізованих бригад Сухопутних військ. Своєю службою Сергій показав приклад порядності, мужності, вірності військовій Присязі.

Незважаючи на те, що під час виконання бойового завдання він знаходився у засобах індивідуального захисту, підступна ворожа куля, яка потрапила в обличчя, все-таки обірвала молоде життя.

Народився Сергій у селі Видерта Камінь-Каширського району Волинської області. У Рівненському державному базовому медичному коледжі набув спеціальність фельдшера.

Восени 2012 року призваний на військову строкову службу. Через два роки після її закінчення, для захисту своєї Батьківщини, Сергій прибув за власним бажанням до військового комісаріату, після чого був прийнятий на військову службу за контрактом до лав Національної Гвардії України. По закінченню контракту перейшов на військову службу до ЦУО ПвК «Схід». Сергій був людиною, яка майже ніколи не змінювала своїх рішень, та не відступала від досягнення мети. Він любив життя, будував плани на майбутнє, хотів створити власну родину та прагнув забезпечити мир та спокій на власній землі для своїх майбутніх дітей та співвітчизників.

Керівний склад ПвК «Схід», командування військової частини, бойові побратими щиро співчувають батькам Сергія – Михайлу Івановичу, Галині Іванівні та дякують за те, що виховали патріота своєї Вітчизни. Ніякі нагороди не зроблять меншою біль втрати для його рідних, близьких та усіх нас…. Героїчне життя Сергія змушує задуматись кожного про ціну мирного неба над нами. І чи здатні ми так само любити рідну землю і бути готовим віддати за нашу країну своє життя…

«Велике горе спіткало нашу родину. Загинув ще один Герой України, рідний племінник мого чоловіка. Сергій був лікарем, рятував. А себе не зміг уберегти. Порядна та чесна молода душа вже з Богом. Слава Героям», – написала на своїй сторінці у Фейсбук родичка загиблого Лариса Цепух.

Бойові побратими щиро співчувають батькам Сергія – Михайлу Івановичу, Галині Іванівні та дякують за те, що виховали патріота своєї Вітчизни. Ніякі нагороди не зроблять меншою біль втрати для його рідних, близьких та усіх нас….

Поховають відважного бійця на малій батьківщині, де оголошено триденну жалобу. По дорозі на Волинь тіло Героя привезли до ЦУО ПвК «Схід», де командування військової частини, товариші по службі, друзі та родичі вшанували пам’ять Сергія Цепуха.

Смерть, особливо у такому молодому віці, змушує живих перезавантажити своє життя і духовно очиститись. У такі болісні хвилини особливо гостро відчувається потреба у єднанні заради майбутнього України.

Вічна пам’ять нашому бойовому товаришу! Герої не вмирають, вони будуть жити вічно в нашій пам’яті! 
Слава Україні!

 
Telegram Channel