Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Луцьк відвідав президент Скандинавської дитячої місії Бо Валенберг

Не залишають у біді тих, хто опинився у складних життєвих обставинах

Луцька міська рада

Луцьк відвідав президент Скандинавської дитячої місії Бо Валенберг

Учора в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради відбулася зустріч з президентом Скандинавської дитячої місії Бо Валенбергом та персоналом місії «Barnmissionen»

Впродовж тижня представники делегації з Королівства Швеції ознайомлювались з роботою Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» та діяльністю партнерів даної організації, інформує Луцька міська рада

Крім того, було проведено благодійний захід для 30 сімей (у яких виховується 54 дитини), які опинилися в складних життєвих обставинах. Кожна родина отримала продуктовий набір, закуплений коштами Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» та нове спортивне взуття.

За сприяння ВОБФ «Дитяча місія. Україна» в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 2010 року працює Кабінет екстреної допомоги у якому сім’ї, які потребують особливої соціальної підтримки мають можливість отримувати одяг, взуття, предмети першої необхідності та продукти харчування.

В рамках візиту гості ознайомилися з роботою даного Кабінету, соціальними проектами, які реалізуються у співпраці з ВОБФ «Дитяча місія. Україна». Крім того, було проведено благодійний захід для 30 сімей (у яких виховується 54 дитини), які опинилися в складних життєвих обставинах. Кожна родина отримала продуктовий набір, закуплений коштами Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» та нове спортивне взуття.

Скандинавська дитяча місія була заснована Зігвард Валенбергом, понад 35 років тому. На сьогодні Президентом Скандинавської місії, генеральним секретарем міжнародного благодійного фонду «Скандинавська дитяча місія» є Бо Валенберг. Скандинавська місія працює у 20 країнах світу та на трьох континентах. Головний офіс фонду знаходиться у шведському місті Мальме.

Саме у Волинській області працює представництво Скандинавської місії. У 2008 році місія перереєстрована в ВОБФ « Дитяча місія. Україна». Робота місії поширюється у всіх куточки нашої області .

Головна мета діяльності Фонду – надання благодійної допомоги, оздоровлення дітей, організація благодійних заходів для мешканців Волині, соціальний захист осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах, виділення коштів на лікування дітей.

Основний акцент на наданні медичної допомоги постраждалим від стихійних явищ, лікування дітей, які потребують термінових оперативних втручань за рідкісними діагнозами, забезпечення медичним обладнанням лікарень та госпітальних округів.

Діяльність міжнародного фонду спрямована на надання допомоги у місцях, у яких відбуваються природні катаклізми, конфлікти, а також, де існує нагальна потреба допомоги найбіднішим верствам населення. Допомога є різноманітною та цільовою. Основний акцент на наданні медичної допомоги постраждалим від стихійних явищ, лікування дітей, які потребують термінових оперативних втручань за рідкісними діагнозами, забезпечення медичним обладнанням лікарень та госпітальних округів. Велика увага приділяється наданню благодійної допомоги у вигляді речей першої необхідності: продукти харчування, одяг, взуття, іграшки, засоби особистої гігієни, кухонне устаткування, текстиль. Найбільшими соціальними проектами в Україні міжнародного фонду є надання допомоги дітям, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, щорічне їх оздоровлення у скандинавських країнах; допомога внутрішньо переміщеним особам, забезпечення медичним обладнанням та медичними матеріалами закладів охорони здоров’я, підтримка кризових родин та творчо обдарованої молоді. Під опікою фонду перебувають також територіальні центри, будинки престарілих, в’язниці, реабілітаційні центри для людей, які повернулися з місць позбавлення волі.

Telegram Channel