Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
14% юнаків Маневиччини не придатні до військової строкової служби за станом здоров’я

У розшуку знаходяться 215 призовників

Волинь-нова

14% юнаків Маневиччини не придатні до військової строкової служби за станом здоров’я

З сільськими (селищними) головами та на нараді при першому заступнику голови Іваничівської райдержадміністрації проведено підсумок роботи щодо призову на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року

Як інформує сайт Маневицької райдержадміністрації, всього призовну комісію навесні 2018 року пройшло 638 чол. – 75% (з 853 чол., які підлягали призову), в тому числі:

- визнані придатними до військової служби –  484 чол. 56,7 %;
призвані на строкову військову службу  – 42 чол. 4,9 %, 

із них:
а) відправлені у війська – 30 чол. – 3,5 %;
б) скасовані рішення про призов – 12 чол. – 1,4%  (за відсутності команди на відправку, за станом здоров’я, рівнем освіти, морально діловими якостями, за відмовою старшого);
- надані відстрочки від призову за станом здоров’я – 30 чол. – 3,5 %;
визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я – 121 чол. –14,2% ;
визнані непридатними до військової служби із зняттям з військового обліку – 3 чол. – 0,3% ;
- не завершили медичне обстеження до кінця призову – 0 чол. -0 %.   
- надано відстрочок від призову згідно чинного законодавства – 414 чол. –48,5 %;
- передано в запас – 20 чол. – 2,3 %;
направлено для проходження альтернативної служби – 7 чол. – 0,8% ;

Не з’явилося на призовну комісію без поважних причин 215 чол. – 25,2 % (від виклику на призовні комісії).

В цілому медична служба з поставленими перед нею завданнями за весняний 2018 року призов справилась. Всього за весняний призов 2018 року в районі пройшли медичний огляд  638 із них:

визнані придатними до військової служби – 484 чол. – 75,6 % (під час осіннього призову 2017 р. – 434 чол., 80,0%);
надано відстрочок на лікування – 30 чол. – 4,7 % (під час осіннього призову 2017 р. – 20 чол., 3,7 %);
визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придими у військовий час – 121 чол. – 19% (під час осіннього призову 2017 р. – 87 чол., 16,1%);
визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку – 3 чол. – 0,5% (під час осіннього призову 2017 р. – 1 чол., 0,2%);
були скеровані РВК на додаткове медичне обстеження – 0 чол., (під час осіннього призову 2017 р. – 0);
не завершили медичного обстеження – 0 чол., (під час осіннього призову 2017 р. – 0 чол.).

Не з’явилося на призовну комісію без поважних причин 215 чол. – 25,2 % (від виклику на призовні комісії).

Зі загальної кількості юнаків, які пройшли медичне освідчення весною 2018 року,  71 % складали юнаки 18-20 річного віку і 29 % – призовники старшого віку. Приведені вищевказані показники свідчать про те, що 14,5 % юнаків в районі, які підлягали призову навесні 2018 року мали відхилення за станом здоров’я 3,5 %  – потребували лікування, додаткового медичного обстеження  і диспансерного огляду.

Загальний показник придатності юнаків до військової служби за станом здоров’я по Маневицькому району складає 56,7%. Адміністрації району, керівникам лікувальних установ,  лікарям-членам призовних комісій та лікарям відповідальним за надання допомоги дітям підліткового віку, слід проаналізувати стан справ з лікувально-оздоровчої роботи і прийняти відповідні міри до  її покращення.

Відбір  кандидатів на військову службу за контрактом спрямований на повне та якісне виконання планового завдання ОРВК на 2018 рік, яким передбачено підбір 13 громадян  з початку поточного року . Станом на 1 червня 2018 року на військову службу за контрактом призвано 11 громадян. На даний час посадовими особами  Маневицько-районного військового комісаріату проведено ряд організаційних  заходів, укладено угоди про спільну діяльність з Маневицьким та Любешівським районними центрами зайнятості, Маневицьким професійним ліцеєм, Колківським ВПУ-24, Любешівським  технічним коледжем ЛТДУ. На виконання рішень вищого військового керівництва держави та завдань Генерального штабу Збройних сил України щодо цифрових показників комплектування військових частин волинянами – кандидатами на військову службу за контрактом, відповідно до протокольних рішень ради оборони області з метою підготовки та належного підбору кандидатів на військову службу за контрактом утворено  рекрутингові групи основним завданням яких є проведення рекламно-інформаційні акцій у засобах масової інформації, роз’яснювально–агітаційної роботи в селищних, сільських радах району (об’єднаних територіальних громадах, громадянам, які прагнуть працевлаштуватися та виявили бажання  проходити військову службу за контрактом.

Адміністрації району, керівникам лікувальних установ,  лікарям-членам призовних комісій та лікарям відповідальним за надання допомоги дітям підліткового віку, слід проаналізувати стан справ з лікувально-оздоровчої роботи і прийняти відповідні міри до  її покращення.

Після весняного призову 2018 року у розшуку знаходяться 215 призовників (25,2 % від загальної кількості призовників, які підлягали призову), які не з’явилися для проходження призовної комісії:

Військовим комісаром було організовано регулярний прийом громадян з питань, пов’язаних з призовом на строкову військову службу, проводились культурно-освітні заходи для призовників.

Засідання районної призовної комісії проводились регулярно і в повному складі. Всі питання із скаргами і заявами громадян щодо чергового призову розглянуті і стосовно них прийняті рішення.

Всі витрати перевізникам за користування автомобільним транспортом для перевезення призовників з району на обласний збірний пункт відшкодовувалися відповідно до заходів, передбачених Програмою патріотичного виховання молоді, підготовки та проведення призову юнаків на строкову військову службу в Маневицькому районі „Призовник 2017-2020. Та відповідними Програмами  Колківської селищної ради та Прилісненської сільської ради(об’єднаними територіальними громадами).

З метою підготовки чергового призову восени  2018 року, на нараді прийнято рішення:

Лікарям членам призовної комісії та заступнику військового комісара – начальнику відділення комплектування під час чергового призову неухильно дотримуватися вимог наказів МОУ № 402 – 2008 року, № 466 – 2011р., директив Командувача військами Зах ОК, методичних вказівок та інструкцій ГВМУ МОУ, ЦВЛК МОУ, ВМУ Зах ОК, 14 ВЛК Зах. ОК по проведенню військово-лікарської експертизи

Забезпечити призовну дільницю медико-господарським майном та інструментарієм у відповідності до існуючих норм.

Telegram Channel