Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Ратнівщині намолотили майже 2 тисячі тонн зерна

Жнива тривають

Ратнівська РДА

На Ратнівщині намолотили майже 2 тисячі тонн зерна

Начальник відділу земельних питань, екології та сільського господарства управління регіонального розвитку РДА здійснив робочу поїздку по інспектуванню за ходом жнив та заготівлею кормів в сільськогосподарських підприємствах району, зокрема в СВК «Прип'ять», СВК «Полісся», СВК «Україна», ТзОВ «Журавлини» та ТОВ «Білорусь Агро»

В СВК «Прип'ять» було ознайомлено із збиранням зернових, зокрема тритикале, де на той період працювало два комбайни Jogn Deere та автомобіль КАМАЗ відвозив зерно на зернотік. В присутності голови СВК «Прип'ять» Самарчука Р. М. було оглянуто заготівлю кормів, зокрема пресування і скирдовку соломи.

Найкраще, інформує Управління регіонального розвитку райдержадміністрації, організована робота по жнивах була в СВК «Прип'ять», де за комбайнами ідуть поруч прес-підбирач і бригада скиртувальників, які зачищають площі з соломою і звозять солому на кормовий двір.

В районі станом на 14.08.2018 року обмолочено 1079 га ранніх зернових та ярих сільськогосподарських культур, намолочено 1906 тон зерна, середня врожайність зернових по району складає 18 ц/га.

В сільськогосподарських підприємствах «Полісся», «Журавлини» було оглянуто роботи по зернотоку та очистці зерна. В СВК «Україна» обмолот вівса здійснював комбайн Ліда 1300, очистка зерна та заготівля кормів. 
В ТОВ «Білорусь Агро» оглянуто посіви кукурудзи, як на орендованих землях так і на кормовому дворі господарства та заготівля кормів.

В районі станом на 14.08.2018 року обмолочено 1079 га ранніх зернових та ярих сільськогосподарських культур, намолочено 1906 тон зерна, середня врожайність зернових по району складає 18 ц/га. Вже повністю провели обмолот зернових СВК «Світанок», СГПП «Надія», СВК «Прип'ять», СВК «Полісся», ТзОВ «Журавлини» та ТОВ «Гірники Агро». Найбільше обмолочено зернових у СТзОВ «Ратнівський аграрій» - 304 га, намолочено 889 тон при середній врожайності 29 ц/га. В цьому господарстві посіяно 338 га – соняшника, 36 га – гречки. Ці культури будуть обмолочені пізніше.

В сільськогосподарських підприємствах району заготовлено сіна 1710 тон, з них найбільше 950 тон у СТзОВ «Ратнівський аграрій», 300 тон в СВК «Прип'ять», 136 тон – в СВК «Україна».

Слід відмітити, що в районі налагоджено посів кукурудзи на зелений корм. Гарні посіви кукурудзи у СТзОВ «Ратнівський аграрій» - 222 га, СВК «Прип'ять» - 45 га, ТОВ «Гірники Агро»- 25 га, ТОВ «Білорусь Агро» - 15 га.
Основним завданням для аграріїв району в даний час успішно закінчити жнива, провести очистку зерна, засипати відповідну кількість кондиційного зерна на посів зернових, підготовити тваринницькі приміщення для утримання ВРХ на зимово-стійловий період, провести сортооновлення насіння і вчасно і якісно провести посів озимих зернових культур.

Telegram Channel