Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Волинській області артисти дали вимушений концерт на… кордоні

Літати кобзарям занадто дорого

Фото: youtube.com

Волинь-нова

У Волинській області артисти дали вимушений концерт на… кордоні

17 серпня, прямуючи на концерт до Польщі, музичний гурт «Шпилясті кобзарі» потрапив у кількагодинну чергу на кордоні

«Застрягли» музиканти у пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ, який розташований у Волинській області, пише Експрес.

 «Люди у черзі дуже позитивно відреагували на наш виступ, підходили і просили зіграти ще», — розповідає Оксана Боровець, арт-директорка гурту. Музиканти провели у черзі понад 10 годин.

Музиканти провели у черзі понад 10 годин.

«З нами таке часто трапляється, останні кілька разів ми застрягали на 7-8 годин, — додає арт-директорка. — Уже звикли. Це важко. Наприклад, завтра у нас — два концерти у місті Пасленк, а в неділю — концерт у Битові. Ще ж потрібно заселитися в готель і трохи відпочити. Звісно, можна літати літаком, але це набагато дорожче. Річ у тім, що бандури не можна перевозити у ручній поклажі, а віддавати їх у багаж — небезпечно, адже це тендітний інструмент. Доводиться платити за два місця, а це — подвійні витрати для організаторів».

Довідка

«Шпилясті кобзарі» — український музичний гурт, до складу якого входять шість бандуристів. Заснований навесні 2011 року. Майже всі учасники гурту є випускниками Стрітівського коледжу кобзарського мистецтва. Гурт виконує кавер-версії світових хітів та українських народних пісень, використовуючи український народний інструмент — бандуру. Хлопці не раз виступали перед учасниками Євромайдану, а пізніше — на Сході, в зоні АТО.

Telegram Channel