Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Три волинських проекти шукають фінасування

Бандерштат — наймасштабніша музична візитівка Волині.

awards.org.ua

Три волинських проекти шукають фінасування

Фестиваль Бандерштат-2019, Фестиваль «Княжий» та Історико-краєзнавчий музей в селі Копачівка подали на премію Social Project Awards

На сайті Social Project Awards у номінації "Культура" розміщені три волинських проекти: Фестиваль Бандерштат-2019, Фестиваль «Княжий» та Історичний музей в селі Копачівка.

Перший проект подала громадська організація «Бандерштат». Фестиваль Бандерштат — наймасштабніша музична візитівка Волині, що протягом дванадцяти років збирає навколо себе молодь з усієї України. Головна ідея фестивалю полягає у демонстрації актуальних культурних, соціальних та бізнес стартапів: музики, історії, спорту, літератури, дискусій, екології, кіно, українського туризму.
Основними цінностями Бандерштату є безалкогольний формат, гутірки (лекції, творчі зустрічі), 4 музичні сцени, дитяче містечко і 30 локацій на різну тематику.

Про другий заявила громадська організація «Княжий». «Княжий» — це грандіозний фестиваль з потужною історичною та мистецькою складовою, який відбувається на берегах річки Луга поблизу міста з тисячолітньою історією — Володимира-Волинського. Фестиваль, з одного боку, дає можливість молоді приєднатися до організації масштабної культурної події і пізніше залучити цю молодь до громадської діяльності, а з іншого боку, дає можливість жителям невеликих сіл Володимир-Волинського району стати споживачами якісного культурного продукту.

Конкурсний відбір здійснюють у три етапи: подання заявки, онлайн голосування та оцінка експертною радою, визначення фіналіста та переможців. Наразі триває онлайн голосування, до кінця якого залишилося 57 днів. Одна людина може проголосувати за три проекти. 

Автор третього – Янішевський Сергій Сергійович. Проект "Історико-краєзнавчий музей в селі Копачівка Рожищенського району Волинської області" передбачає розвиток уже існуючого музею, збільшення експозиційної площі, створення креативного простору та комфортних умов. Сьогодні музей є своєрідним просвітницько-науково-ігровим простором, адже окрім експозиційної роботи, ведеться активне дослідження та пропаганда історії краю, а школярі мають змогу пограти у різні історичні настільні ігри, переглянути художньо-історичні фільми тощо.

Організаторами конкурсного відбору на здобуття премії є громадська організація «Нове Майбутнє» та журнал PROactive. Премія у сфері соціальних проектів і соціальних інновацій, основна мета якої популяризувати соціальні проекти і талановитих громадських діячів, які формують майбутнє країни. Як перша і єдина премія подібного роду Social Project Awards спрямована на визнання внеску громадських діячів у розвиток громадянського суспільства України та сприяння піднесенню соціальних проектів в країні.

Конкурсний відбір здійснюють у три етапи: подання заявки, онлайн голосування та оцінка експертною радою, визначення фіналіста та переможців. Наразі триває онлайн голосування, до кінця якого залишилося 57 днів. Одна людина може проголосувати за три проекти.

Telegram Channel