Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Борги ростуть – страйки продовжуються

А тим часом плани видобутку вугілля не виконуються

Українська Енергетика

Борги ростуть – страйки продовжуються

З початку цього тижня гірники відокремленого підрозділу «Шахта №9 «Нововолинська» відмовилися опускатися під землю

Їх підтримали шахтарі «Бужанської». Причина одна: заборгованість зарплати. Востаннє підземні робітники отримали двадцять відсотків за липень. Загальна сума боргу — понад 30 мільйонів гривень. У вівторок на засіданні президії Волинського теркому працівників вугільної промисловості за дорученням трудових колективів було надіслано телеграму міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, у якій зазначено, що його обіцянки щодо погашення боргів не виконані, і це спонукає шахтарів вдаватися до протестних акцій. Також попередили про можливе виникнення некерованих ситуацій у середовищі гірників. Тепер всі сподівання покладають на рішення Кабінету Міністрів, де мають розглянути питання виділення для державних вугільних підприємств України 1 мільярда 400 мільйонів гривень.

Тепер всі сподівання покладають на рішення Кабінету Міністрів, де мають розглянути питання виділення для державних вугільних підприємств України 1 мільярда 400 мільйонів гривень.

Разом з тим волинські шахтарі не можуть похвалитися видобутком вугілля. Якщо з початку року план виконано на 50 відсотків, то початок вересня відзначається низькими показниками — шахта «Бужанська» — 30 відсотків, дев’ята шахта – всього два. Відомо також, що на останній знаходиться невідвантажене вугілля, за реалізацію якого можна отримати кошти. Невже напередодні зими воно нікому не потрібне?

Алла ЛІСОВА

Telegram Channel