Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку відбувся перший правничий форум

Під ча роботи Форуму

Фото із сторінки у Фейсбуці Ірини Констанкевич.

Волинь-нова

У Луцьку відбувся перший правничий форум

Вчора в приміщенні центральної бібліотеки Східноєвропейського національного університету відбувся правничий форум «Підготовка правника відповідно до європейських стандартів та сучасних вимог ринку праці», за участю працівників правничої професії та роботодавців

Серед присутніх провідні фахівці в галузі юриспруденції, чиновники, політики, повідомляється на сайті народного депутата Ірини Контанкевич.  Зокрема під час дискусії обговорили і порядок проходження студентських практик. «Важливим аспектом в юриспруденції є отримання практичних навичок нашими студентами, зокрема і під час проходження студентських практик. Важливо щоб наші юристи отримували практичні навички у різних установах: адвокатурі, суді, прокуратурі», - наголосив юридичного факультету СНУ Володимир Кравчук.

Відповідна практика вже давно запроваджена і успішно діє закордоном. Переймала міжнародний досвід у США і привезла її на Волинь народний депутат Ірина Констанкевич. «Головне практичні навички, досвід, який студенти повинні набувати ще під час навчання у так званих юридичних клініках. Ця модель успішно працює в університетах США і я змогла ознайомитися в університетах Вашингтона, Лексінгтона і Шарлотсвілля. Подібну практику потрібно більш широко розгортати і в наших університетах», - наголосила Ірина Констанкевич.

Головний недолік чинної системи освіти – брак у випускників прикладних вмінь і навичок, їх невміння застосовувати на практиці набуті теоретичні знання.

І Правничий Форум показав, що загалом, зміст і методологія викладання в українських вищих, правничих школах зберігають радянські підходи, що впливає на розуміння права студентами-правниками та імідж правничої професії. Невиправдано повільно відбувається перехід до викладання та засвоєння студентами питань філософії й принципів права, оволодіння цінностями правової держави та осмислення забезпечення нової якості і ролі правника та правничої професії у вільному демократичному суспільстві. Головний недолік чинної системи освіти – брак у випускників прикладних вмінь і навичок, їх невміння застосовувати на практиці набуті теоретичні знання.

На завершення відбулося підписання ряду важливих меморандумів.

Telegram Channel