Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині солдати АТО хочуть облагородити старе русло і розводити рибу

Але чи виграють воїни-ветерани тендер?

Фото liferules.com.ua.

На Рівненщині солдати АТО хочуть облагородити старе русло і розводити рибу

Сарненська районна ветеранська спілка учасників антитерористичної операції на Сході України хоче отримати в оренду 6,5 га неподалік «варшавки». За землі водного фонду військовики навіть готові платити

Ділянка, за яку клопоче спілка, розташована на території Немовицької сільради, неподалік траси Київ – Ковель та річки Случ. Йдеться про старе русло Случа, яке, відповідно до законодавства, віддавати в оренду можна, на відміну від річок.

Як розповідає начальник управління заповідної справи Рівненського обласного департаменту екології та природних ресурсів Віктор Наумович, учасники спілки спершу хотіли отримати старе русло, що вже поросло очеретом, безкоштовно. Втім, в ОДА порадили все ж викупити право оренди, бо безкоштовне користування забороняло б спілці встановлювати будь-які обмеження для інших. Наприклад, на вільний вилов риби.

Але ділянку на 20 років в оренду автовці отримають лише через земельні торги, взяти участь в яких зможе будь-хто.

За словами пана Наумовича, спілка планує зробити відпочинкову зону біля старого русла, зокрема розводити рибу для любительської риболовлі. Місцева сільська та районна ради ініціативу підтримують. Але ділянку на 20 років в оренду автовці отримають лише через земельні торги, взяти участь в яких зможе будь-хто.

Громадська організація «Районна ветеранська спілка учасників АТО Сарненщини» діє з 2015 року і зареєстрована на трьох військовослужбовців: Сергія Кореня, Валерія Поліна та Сергія Модіна. Головою організації є Віталій Куришко.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel