Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Тіло Героя привезли у батьківську хату для прощання

Героям слава!

Волинь-нова

Тіло Героя привезли у батьківську хату для прощання

У Старосіллі Маневицького району прощаються із загиблим в Іловайському котлі Юрієм Лавренчуком

12 вересня 2018 року по підтвердженню ДНК стало відомо, що пропавший безвісти в 2014 році в зоні АТО житель села Старосілля Маневицького району Юрій Лавренчук був похований на Донеччині. Сьогодні, пише Маневицька райдержадміністрація у  «Фейсбуці», тіло загиблого  доставлено до батьківської хати в село Старосілля для прощання.

Юрій Лавренчук народився у с. Старосілля Маневицького району там досі проживає його мама. В останнє мама з ним спілкувалась у серпні 2014 року.

Голова райдержадміністрації Андрій Линдюк та голова районної ради Анатолій Мельник прибули попрощатись з Героєм, щоб віддати останню шану та принести свої співчуття родині героїчно загиблого на Сході україни в Іловайському котлі Лавренчука Юрія Васильовича. 

Раніше очільник району Андрій Линдюк повідомляв, що  Юрій Лавренчук народився у с. Старосілля Маневицького району і де його мама досі проживає. В останнє мама з ним спілкувалась у серпні 2014 року.

До останнього родина зниклого безвісти бійця Юрія Лавренчука сподівалась, що він живий. Юрій був призваний до складу 51 ОМБР у 2014 році, в час, коли наші хлопці опинилися в самому пеклі війни. Востаннє виходів на зв'язок у серпні 2014 року. Але подальша його доля була невідомою. І з того часу родичі шукали Юрія, хапалися за будь-яку ниточку, в надії знайти чоловіка, сина і тата. По Луцьку троє бійців вважалися зниклими безвісти, серед яких і Юрій Лавренчук. Та, на жаль, нещодавно дружина отримала постанову про ідентифікацію загиблої особи, яка підтверджує, що цією особою на 99,9% є Юрій Васильович Лавренчук. В листопаді 2015 року його тіло було захоронене на кладовищі села Парасковіївки Бахмутського району Донецької області. Сьогодні, на позачерговому засіданні виконавчого комітету, в терміновому порядку розглянули проект рішення щодо перепоховання останків загиблого військовослужбовця Юрія Васильовича Лавренчука, який до служби в АТО проживав у Луцьку. Сам він родом із села Старосілля Маневицького району. У Юрія залишилася маленька донечка, яка народилася незадовго до того, як її тата призвали в зону проведення антитерористичної операції. Після оформлення всіх необхідних документів, тіло героя перепоховають на кладовищі в селі Гаразджа. Вічна пам'ять герою, який віддав своє життя за Україну. Про це розповів у «Фейсбуці» Григорій Недопад

Відспівування Героя відбудеться в Луцьку та поховання в селі Гараджа на Алеї Слави.

Царство Небесне і Вічна пам'ять!

Telegram Channel