Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Дворічне маля – на межі життя і смерті

Єдиний захист від недуги - щеплення

Radka.in.ua

Дворічне маля – на межі життя і смерті

У Рівному до реанімації потрапила дитина з діагнозом «правець». Перед цим вона подряпалася, що й призвело до потрапляння інфекції в організм. Епідеміологи винуватять батьків

За словами завідувача відділом епідеміології Рівненського обласного лабораторного центру Віктора Мороза, дворічна дитина, вже три тижні перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані, на апараті штучного дихання, без свідомості, з постійними судомами. Діагноз: правець, важкий перебіг, генералізована форма. Тільки зараз дитина почала приходити до тями та впізнавати маму. Про це пише Рівне вечірнє.

За словами завідувача відділом епідеміології Рівненського обласного лабораторного центру Віктора Мороза, дворічна дитина, вже три тижні перебуває в реанімаційному відділенні у важкому стані, на апараті штучного дихання, без свідомості, з постійними судомами.

«Жахлива картина, яка не повинна бути в цивілізованій країні у 21 столітті, - зазначив Віктор Мороз. - Але це реальність. І зараз ця реальність у Рівненській області, де захворіла дитина, яка не має жодного щеплення проти правця. Правець дуже важке захворювання з високою летальністю. Всі хто не щеплений знаходиться в зоні ризику. І як не прикро, але таких дітей, які не мають щеплень не одиниці – їх тисячі. Лише в нашій області є понад 17 тисяч дітей, які в минулих роках не отримали вакцинальний комплекс проти правцю. А ще є понад 15 тисяч дорослого населення, які потребують чергового щеплення проти правця. І це незважаючи на те, що вакцини вдосталь».

Статистика захворювання на правець у Рівненській області невтішна. Летальність понад 90%.  

Окрім того, у Вінницькій обласній дитячій інфекційній лікарні, пише Главком, у вкрай важкому стані також лежить дворічна дівчинка з правцем. Як пояснила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко, дитина захворіла близько місяця тому у наразі перебуває у комі. Щеплень від правця їй не робили. 

Telegram Channel