Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські старости дізналися більше про власну роль у процесі розвитку ОТГ

Старости - посадові особи місцевого самоврядування, а не підлеглі голови громади

Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Волинські старости дізналися більше про власну роль у процесі розвитку ОТГ

Лише сім старост на Волині - обрані

Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з Волинським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій організували семінар на тему «Роль старости у процесі розвитку об’єднаної територіальної громади», який відбувся у місті Ковель. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Наголосимо, що це вже не перший семінар, який проводить Волинський ЦРМС для старост. Раніше була організована поїздка на Дніпропетровщину щодо кращих практик дій старост. Зокрема, на Дніпропетровщині більшість старост є обраною і вони - досить активні.

Передовсім старостам нагадали, що вони - представники старостинських округів, посадові особи місцевого самоврядування і не підлеглі голови об’єднаної територіальної громади.

Учасники семінару розповіли про свої очікування від семінару та виклики, які виникають у їхній роботі.
Більшість волинських очільників старостинських округів - це виконуючі обов’язки старост. Лише сім старост на Волині - обрані. Проте у 2020 році мають відбутися вибори до органів місцевого самоврядування і в тому числі - старост.

Під час семінару наголошувалося, що староста - це не просто посадовець, а той, хто вболіває за свою територію. Саме із цією метою старостам була представлена програма 12 кроків, перші шість із якої озвучили під час семінару.  

Під час заходу старости дізналися про своє місце в системі місцевого самоврядування, правові засади діяльності. Передовсім старостам нагадали, що вони - представники старостинських округів, посадові особи місцевого самоврядування і не підлеглі голови об’єднаної територіальної громади. Під час навчання старостам розповіли, що завдяки тому, що вони є членами виконкому, можуть впливати на його рішення.

Важливим документом для старост є положення про старосту, яке було ухвалене на першій сесії об’єднаної територіальної громади. Саме цей документ має стати своєрідною «настільною книгою» для волинських старост. 

Telegram Channel