Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Луцьк   урочисто зустрів авіаційну бригаду (Фото)

Кримські льотчики нарешті матимуть дім

Мирослава Козюпа

Луцьк урочисто зустрів авіаційну бригаду (Фото)

Триває процес передислокації на Луцький військовий аеродром 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Івановича Покришкіна

З моменту окупації Криму військовослужбовці перебували на аеродромі Кульбакіно (Миколаїв). Наразі вони отримали новий дім — Луцьк.

У обласному центрі Волині, їх зустріли керівники міста та області. Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, зокрема, зазначив, що дивлячись як над нашим містом пролітають літаки — дає відчуття захисту і впевненості, що ми сильні перед будь-яким ворогом. Тоді ми розуміємо — держава сильна, а отже ми можемо себе захистити. За словами в.о. Мера Луцька запевнив, мешканці міста гостинно зустрінуть родини прибулих захисників, а їхні діти, які цьогоріч пішли в наші школи і дитячі садочки почуватимуться як удома.

До цього дому вони йшли протягом чотирьох років, починаючи з 2014-го, коли були виведені з Криму.

Привітати військовослужбовців приїхав і народний депутат України Юрій Мамчур, який під час окупації Росією Криму, не здався ворогу, а будучи командиром 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь» вивів підлеглих на територію України. Він пообіцяв і надалі допомагати, відстоювати інтереси частини у Міністерстві оборони та державних структурах.

Під час виступу командир 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації підполковник Ігор Кисельов зазначив, що авіатори нарешті прибули додому. До цього дому вони йшли протягом чотирьох років, починаючи з 2014-го, коли були виведені з Криму. Він побажав, щоб кількість зльотів і посадок були рівними.

Владика Михаїл, окропив військовослужбовці свяченою водою та побажав усім мирного неба. "Я найперше говорю про перемогу. Коли наступить перемога - наступить і мир. Мені не треба миру, коли по телебаченню біжуча стрічка буде розказувати про кількість загиблих хлопців. Це не мир – "хлібний", "шкільний", ще якийсь, - це війна. Коли буде перемога над ворогами, сепаратистами, країною-агресором, тоді запанує справжній мир", - зазначив владика.

А опісля спільної молитви та виконання гімну, хлопчики і дівчатка відпустили у небо кульки — жовті та голубі.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих під час АТО авіаторів бригади, а також усіх, хто загинув на Сході за час неоголошеної війни та Героїв Небесної сотні.  Під час урочистих заходів для військовослужбовців виступили духовий оркестр та дитячі мистецькі колективи. Учні Луцьких шкіл №1 та №9 влаштували для прибулих флеш-моб — вручили льотчикам малюнки і жовті соняхи, обгорнуті стрічкою кольорів національного прапора.

А опісля спільної молитви та виконання гімну, хлопчики і дівчатка відпустили у небо кульки — жовті та голубі.

 

Telegram Channel