Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В якій області дешевше зварити обід? Перемогла не Волинська...

Порівнювалися ціни на основні продукти.

AgroNews.

В якій області дешевше зварити обід? Перемогла не Волинська...

Тернопільська, Кіровоградська, Львівська, Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Одеська і Рівненська області стали лідерами з найменшими продуктовими цінами

Про це повідомив директор в Українській асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, розповідає портал AgroNews.

«Лідером рейтингу є Тернопільська область, у якій одразу шість соціальних продуктів мають найнижчу ціну серед усіх регіонів України. Друге місце посідає Кіровоградська і Львівська області з трьома продуктами з найменшою вартістю. Третя позиція в Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Одеської і Рівненської областях – по два найменування продуктів із соціального кошика», - написав Дорошенко у Facebook.

 «Лідером рейтингу є Тернопільська область, у якій одразу шість соціальних продуктів мають найнижчу ціну серед усіх регіонів України».

За словами експерта, у Тернопільській області найдешевшими є наступні продукти: рис – 21,2 грн за кілограм, для порівняння, середній показник по Україні – 23,4 грн; макарони – 13,6 грн за кілограм, середня в країні – 15,6 грн; ячна крупа– 9,1 грн, середньостатистичний показник – 10,6 грн; масло вершкове – 32,4 грн за 200 грам, тоді як середня за даними Держстату – 36,1 грн; олія – 32,2 грн за літр, середньостатистична – 34,5 грн; сало – 43 грн за кілограм, середньоукраїнська – 67,8 грн.

Telegram Channel