Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Новокотові Луцького району відкрили дитячий майданчик

Ніна Коструба

У Новокотові Луцького району відкрили дитячий майданчик

Ініціатором встановлення стала мама двох діточок, жителька Новокотова Світлана Муха, яка й написала проект «Дитяча мрія»

У невеликому селі Новокотів, що відноситься до Романівської сільської ради Луцького району, а колись - чеському поселенні, проживає 350 жителів, із яких більше 70 – діти до 14 років. Минулої неділі місцеві жителі організували тут святкове дійство з нагоди офіційного відкриття і освячення спортивного майданчика для дітей.

Ініціатором встановлення стала мама двох діточок, жителька Новокотова Світлана Муха, яка й написала проект «Дитяча мрія». 

"Коли виступила з пропозицією облаштувати в селі дитячий майданчик, то відчула підтримку не лише тих мешканців, у сім'ях яких підростають діти, а й інших ініціативних односельців".

- Не могла бути байдужим спостерігачем, коли діти гралися на дорозі, в кращому випадку - обабіч. І коли виступила з пропозицією облаштувати в селі дитячий майданчик, бо ж чим наші дітки гірші, то відразу відчула підтримку не лише у тих мешканців, у сім'ях яких підростають діти, а й інших ініціативних односельців. Була впевнена у підтримці керівника місцевого господарства СГТзОВ «Романів» Віталія Заремби і не помилилася», - з нотками приємного хвилювання розповідала молода мама.

Радість новокотівської дітвори розділили депутат Волинської обласної ради Віталій Заремба, депутат Луцької районної ради Олександр Бляшук, представники Волинського благодійного фонду «Тільки разом». Від батьків звучали щирі слова вдячності за зроблену добру справу і Віталію Миколайовичу, який повірив у реальність гарної ідеї та надав суттєву допомогу під час проведення грунтових робіт, і районній та місцевій радам – за фінансову підтримку.

 

За доброю християнською традицією дитячий майданчик та всі споруди освятив настоятель Свято-Воскресенського храму отець Василій. Враження – незабутні, від них і напрошується висновок:  навіть невелика громада може щось зробити – варто лише цього захотіти.

Ніна КОСТРУБА.

 
 
Telegram Channel