Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Люди з інвалідністю потребують центру денного перебування та реабілітації для повнолітніх

Волинська ОДА

Люди з інвалідністю потребують центру денного перебування та реабілітації для повнолітніх

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся з керівниками громадський організацій, які брали участь у танцювальних номерах «Осіннього балу – 2018» для дітей з інвалідністю та обговорив їхні щоденні проблеми

Мами дітей з інвалідністю подякували керівнику найвищої виконавчої гілки влади в області від імені чотирьох громадських організацій: ГО Батьків дітей із синдромом Дауна, ГО Спілка батьків інвалідів із розладами аутичного спектру «Янголята», ГО «Центр реабілітації осіб із інвалідністю «Джерело життя» та ГО батьків дітей із психофізичними вадами розвитку «Повір у себе».

Окрім того, поговорили й про щоденні проблеми людей з інвалідністю:

— В Луцьку людьми з інвалідністю, які досягли повноліття, займаються виключно громадські організації. Проте, вони потребують більшого. Хочемо звернутися та порадитися з вами, аби створити спеціальний центр для таких людей. Ми вже бачили такі заклади у Вінниці та Києві. І дуже важливо, аби в центрі була денна зайнятість, не менше шести годин в день, - розповіла Олена Мельник.

На що Олександр Савченко відповів:

— Створюємо ефективну робочу групу, яка буде серйозно цим займатися. Я це бачу, як інклюзивно-ресурсний центр для дорослих. Нам потрібно визначатися конкретно: можна поїхати подивитися, як такі заклади організовані. Ви давайте пропозиції, напрацювання, а ми будемо викладати їх на папері. Можливо, це буде проект для ДФРР.

Також обговорили проблему стоматологічного лікування людей з інвалідністю. Для них необхідне повне знечулення, яке не по кишені батькам.

Батьки зауважили, що такий заклад повинен очолювати професійний керівник – з відповідною освітою, досвідом та підготовкою. Він повинен розуміти практичні проблеми батьків.

Також обговорили проблему стоматологічного лікування людей з інвалідністю. Для них необхідне повне знечулення, яке не по кишені батькам.

Ще однією незручністю є відсутність соціального таксі в Луцьку. Олександр Савченко запевнив, що звернеться з листом до міської ради, аби відновити такі перевезення, повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel