Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Учням Ратнівщини провели екскурсію на зерновий комплекс і ферму

Школярі побачили сучасні потужності господарства

Ратнівська районна філія Волинського Обласного Центру Зайнятості

Учням Ратнівщини провели екскурсію на зерновий комплекс і ферму

Щоб у майбутньому їм легше було вибрати професію

10 жовтня в рамках проведення профорієнтаційного квесту «Твій вибір!» за участю фахівців Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості для учнів 5, 7 класів Прохідської загальноосвітньої школи відбулася професіографічна екскурсія на сільськогосподарське підприємство «Ратнівський аграрій». Успішно господарює з 2011 року на землях пайового фонду, землях запасу та резерву, майнових комплексів 4 районів: Ратнівського, Старовижівського, Турійського, Ковельського. Спеціалізується аграрій на вирощуванні м’ясної худоби таких порід як «Волинська м’ясна», «Поліська м ’ясна», «Шароле», «Лемузин», «Кабардин» та інші. Проо це йдеться на Фейсбук-сторінці Ратнівської районної філії Волинського обласного Центру зайнятості.

Учні побачили нові породи ВРХ, з великою цікавістю та захопленням дивилися за обслуговуванням тварин, підвозом кормів з допомогою сучасної техніки. Спостерігали за поведінкою великої рогатої худоби та молодняку під час обіду і відпочинку.

І етап екскурсії відбувався на тваринницькій фермі у с. Якушів та зерноочисному комплексі с. Заброди Ратнівського району. ІІ етап проходив у с. Секунь Старовижівського району, де знаходиться великий зерновий комплекс і зосереджена найпотужніша техніка Ратнівського аграрію.

Учні побачили нові породи ВРХ, з великою цікавістю та захопленням дивилися за обслуговуванням тварин, підвозом кормів з допомогою сучасної техніки. Спостерігали за поведінкою великої рогатої худоби та молодняку під час обіду і відпочинку. Побачили, як відбувається заготовка та виробництво продуктів харчування для тварин на зимовий період, де вона зберігається. Присутні мали можливість навіть скуштувати корм без хімічних добавок, що виготовлений з кукурудзи, ячменю, жита і не є шкідливим для людського організму.

Школярі побачили сучасну потужну техніку господарства – трактори, комбайни, підвозчики, «приміряли» майбутню професію на «Challenger», «Johndeere», «Iaguar”. 

По дорозі додому учні малювали свою майбутню професію, відгадували загадки, кросворди. Екскурсія виявилася повчальною і цікавою.

 
Telegram Channel