Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рада відхилила законопроект щодо сімейної медицини

УНН

Рада відхилила законопроект щодо сімейної медицини

Верховна Рада відхилила проект закону №6634 про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини, встановлюються засади функціонування та розвитку відповідної медичної допомоги

 Відповідне рішення підтримали 165 народних депутатів України, повідомляє УНН.

Зокрема, законопроектом було запропоновано визначити основні пріоритети та засади сімейної медицини, основні завдання первинної медичної допомоги на її засадах. Також документом визначається державна політика у сфері охорони здоров’я з надання первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини та організація надання первинної медичної допомоги на її засадах.

"Цей закон визначає правові, організаційні, економічні та соціальні засади забезпечення громадян України та інших осіб, які перебувають на її території, первинною медичною допомогою, встановлює засади функціонування та розвитку сімейної медицини", – йдеться у проекті.

Крім того, була прописана відповідальність за порушення законодавства у сфері первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини.

"Цей закон визначає правові, організаційні, економічні та соціальні засади забезпечення громадян України та інших осіб, які перебувають на її території, первинною медичною допомогою, встановлює засади функціонування та розвитку сімейної медицини", – йдеться у проекті закону.

У 2019 році видатки державного бюджету на медицину за загальним фондом збільшено на 8,4 млрд грн - до 92,3 млрд грн. Видатки зведеного бюджету становитимуть 128,3 млрд грн.

Telegram Channel