Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку пройде масштабний перформанс на підтримку сиріт

У місті Луцьку нині 147 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування/

TASS

У Луцьку пройде масштабний перформанс на підтримку сиріт

Автор ідеї проведення перфомансу – художниця Ольга Бартиш

13 листопада 2018 року за підтримки управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно культурно-розважальним центром «Адреналін Сіті» та спільно з художницею та авторкою ідеї Олею Бартиш відбудеться масштабний перформанс на підтримку сиріт в рамках соціального благодійного проекту «Відчуй силу роду» , повідомляє Луцька міська рада. Захід відбудеться в рамках «Бієнале довіри».

Мета проекту – нагадати людині про велич її роду, походження, коріння. Автор ідеї проведення перфомансу художниця Ольга Бартиш запропонує кожному відчути свою належність до роду. Кожен охочий може опинитися попереду, на «місці птаха», обернутися до роду обличчям і відчути скільки людей долучилися до його створення, яку силу кожен з нас має у собі. На місці «я» людина стоятиме кілька хвилин. Вона матиме навушники, де буде відповідний текст та музика для кращого налаштування відчуттів. Режисер кожного разу даватиме знак всьому роду, що на «я» хтось встав, аби вони поклали руку на плече тому, хто попереду і максимально «включилися», зосередились на тому, хто стоїть на центральному місці. І думками послали йому любов.

До участі у «крилах» запрошую молодих людей, які росли без батьків, людей різних професій та статусів. Також в заході візьмуть участь діти - сироти та діти позбавлені батьківського піклування, студенти вищих навчальних закладів, учасники АТО. 

До участі у «крилах» запрошують молодих людей, які росли без батьків, людей різних професій та статусів. Також в заході візьмуть участь діти - сироти та діти позбавлені батьківського піклування, студенти вищих навчальних закладів, учасники АТО.

Перший перфоманс проходив у місті Львові, та планують провести ще у Києві, Вінниці та кількох містах Європи. На основі перформансів буде створений документальний фільм. Цей фільм побачать діти у сиротинцях, щоб вони дізналися, яку силу мають в собі.

Початок заходу – о 16.30. Тоді відбудеться прес-конференція з авторами ідеї та організаторами. О 17.00 відбудеться масштабний соціальний перфоманс в рамках якого буде створено модель роду сьомого покоління – «крила роду».

Місце: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків ( КРЦ «Адреналін Сіті», вул. Карбишева, 1 )

Довідково: 
У місті Луцьку нині 147 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються в 125 опікунських сім’ях, 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховують 5 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 4 прийомні сім’ї, які виховують 8 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Telegram Channel