Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рожищенський гурт «Аколада» переміг на Всеукраїнському фестивалі

«Аколада»

Фото з архіву Вікторії Гурської

Рожищенський гурт «Аколада» переміг на Всеукраїнському фестивалі

Гурт Аколада» здобув перше місце у номінації естрадний вокал на Всеукраїнському фестивалі «Сурми звитяги» у Львові

Співочі змагання відбулись у суботу, 3 листопада, — розповіла керівник гурту, жителька Рожищенського району, Вікторія Гурська. Про це пише Район.Рожище.

«Сурми Звитяги» — всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль мистецтв. Виступали у номінації Естрадний спів (ансамблі) . У 2015 році ми отримали друге місце на цьому ж фестивалі, теж з моїми авторськими піснями. Цього року вирішили "штурмувати" перше місце і добились свого. Символічно для мене й те, що у цей день, у Луцьку, відбувався фестиваль "Оберіг"(авторської пісні і співаної поезії), на якому я рік тому отримала теж перше місце. Я безмежно щаслива, що мої пісні оцінюють професіонали з усієї країни», — поділилась враженнями дівчина.

Нагадаємо, що з 1 до 4 листопада у Львівському міському палаці культури імені Гната Хоткевича відбувся Всеукраїнський відбірковий тур XIX Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми Звитяги». На сцені виступали юні таланти з усієї України та виборювали звання переможців у пісні, музиці, танці, декламації.

«Сурми Звитяги» — всеукраїнський дитячо-юнацький фестиваль мистецтв. Виступали у номінації Естрадний спів (ансамблі) . Цього року вирішили "штурмувати" перше місце і добились свого. Я безмежно щаслива, що мої пісні оцінюють професіонали з усієї країни», — поділилась враженнями дівчина.

Мета фестивалю – відродження української патріотичної пісні, її осучаснення, пропагування серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ та ХХІ століттях, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасної української молодіжної патріотичної пісні, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайдані та під час Революції гідності, а також підтримує і прославляє бойовий дух наших воїнів в зоні АТО.

Нагадаємо, гурт «Аколада» приєднався до флешмобу на підтримку Руслана Лотоцького, якого лікарі виявили онкологічне захворювання.

Telegram Channel