Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи стане Острог столицею?

Щороку у місті проходить фестиваль «Острог-ренесанс», «Культурний барбакан».

Maxim Gorpenyuk

Чи стане Острог столицею?

В Україні стартував конкурс «Молодіжна столиця України – 2019»

Він має на меті визначити найуспішніші міста у сфері розвитку молодіжної політики і налагодити співпрацю між молодіжними організаціями та органами влади на місцях. Організатори конкурсу: міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики і Національна молодіжна рада України.

Серед основних претендентів на це почесне звання – місто Острог, що на Рівненщині. Наразі уже відбулося дві зустрічі представників органів місцевого самоврядування з молоддю Острога: школярами, студентами, членами громадських організацій.

З перемогою острожці отримають шанс провести Всеукраїнський молодіжний форум в їхньому багатому на історичну і культурну спадщину місті, а також познайомитися з активними молодіжними організаціями інших населених пунктів. 

Говорить виконуюча обов’язки начальника відділу молоді і спорту виконкому Острозької міської ради Ольга Стецюк: «Острог має стати молодіжною столицею України, тому, що це мрія 6097 острожців, з яких 2850 – це  найактивніші і найперспективніші студенти. А що може бути краще, коли в місті 1/5 жителів є ініціативними і відкритими до змін у молодіжному і громадському середовищі? А ще це і наша найбільша  мрія. А мрії, як правило, стають реальністю. Наше місто відкрите для нових починань. Щороку у нас проходять такі масові заходи, як фестиваль «Острог-ренесанс», «Культурний барбакан», всеукраїнські, міжрегіональні та обласні змагання тощо. Нині ж ми плануємо заснували молодіжну раду при міськраді, що дасть молоді можливість координувати і брати безпосередню участь у вирішенні багатьох питань життя міста. Ми віримо, що участь Острога у конкурсі  «Молодіжна столиця України»  для нас буде успішною, тому що ми об'єднали усі сили: молоді, громадськості, міської влади задля перемоги і ґрунтовних змін».

А з перемогою острожці отримають шанс провести Всеукраїнський молодіжний форум в їхньому багатому на історичну і культурну спадщину місті, а також познайомитися з активними молодіжними організаціями інших населених пунктів. Також зможуть налагодити співпрацю з містами-молодіжними столицями країн Європи, що значно підвищить рівень туристичної привабливості Острога.

Валентин Ставський

Telegram Channel