Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцькраді розглянуть пропозицію назвати вулицю на честь Івана Корсака

Просять гідно вшанувати видатного земляка

Українська літературна газета

У Луцькраді розглянуть пропозицію назвати вулицю на честь Івана Корсака

Відповідь на електронну петицію опублікували на сайті Єдиної системи місцевих петицій

Вшанувати пам'ять про Івана Корсака назвавши або перейменувавши одну із вулиць міста Луцька — КОРСАК - із такою ініціативою виступила Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки й учасники вечора-спогаду "Іван Корсак. Життя продовжується у слові". 23 жовтня відповідну пропозицію розмістили на на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Тож у відповідь на звернення щодо перейменування однієї з вулиць міста Луцька на честь видатного українського письменника Івана Корсака Луцька міська рада повідомила, що питання буде розглянуте на засіданні комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста.

«Іван Корсак - активний учасник національно-демократичного руху на Волині на початку 90-х років 20 століття. Був редактором першої у краї демократичної газети «Народна трибуна», обраний її редактором сесією Луцької міської ради. Депутат обласної ради 3-х скликань. Під час його головування в комісії обласної ради з питань культури і духовності доклав зусиль для зміцнення матеріальної бази обласних установ - приміщень обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, художнього музею - відділу Волинського краєзнавчого музею. В останні роки активно працював в царині історичної прози. Його перу належать 16 романів, 2 з них - перекладені на польську і литовську мови. У 2018 році родиною І.Ф. Корсака запроваджено премію за кращий історичний роман, створений в Україні» - обгрунтували пропозицію заявники.

Ініціативу схвалили 302 людини, що достатньо для розгляду петиції. Тож у відповідь на звернення щодо перейменування однієї з вулиць міста Луцька на честь видатного українського письменника Івана Корсака Луцька міська рада повідомила, що питання буде розглянуте на засіданні комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста.

Telegram Channel