Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські працедавці спрямували майже 3 мільярди гривень на соціальні потреби

Волинські податківці пояснюють – це завдяки свідомій позиції бізнесу

dtg-svishtov.com

Волинські працедавці спрямували майже 3 мільярди гривень на соціальні потреби

За підсумками десяти місяців 2018 року на Волині сплачено 2 мільярди 996 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове держане соціальне страхування

Таким чином, у поточному році на соціальні потреби держави волинські страхувальники спрямували майже на 682 мільйони гривень більше єдиного внеску проти аналогічного періоду торік.

«Враховуючи виняткову важливість фінансування соціальних програм, питання легальної оплати праці перебуває під постійним контролем фахівців територіальних органів ДФС у Волинській області. Плюс 29 відсотків надходжень єдиного внеску до минулорічних показників переконує в ефективності заходів з детінізації ринку праці, зокрема  в рамках виконання розпорядження Уряду від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Тож, просимо працедавців не ігнорувати права своїх працівників на гідні умови та оплату праці», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Плюс 29 відсотків надходжень єдиного внеску до минулорічних показників переконує в ефективності заходів з детінізації ринку праці.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що фахівці ДФС сподіваються не лише на свідому позицію працедавців, а й розуміння важливості офіційного працевлаштування найманими працівниками.

«Нелегальне робоче місце, на яке погоджується ще чимало громадян, - це втрата соціальних виплат, майбутнього пенсійного забезпечення та труднощі з отриманням субсидій на оплату комунальних послуг. Тому кожному, хто перебуває у статусі трудового нелегала, та має намір надалі працювати з порушенням законодавчих вимог, спочатку варто порахувати всі реальні фінансові втрати. Суспільна думка дедалі активніше схиляється до того, що відповідальним та сумлінним платником податків бути вигідно», -  підсумувала Світлана Савчук.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel