Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У бібліотеках можна не лише книги читати

Друга серія вистав відбудеться у грудні.

Читомо.

У бібліотеках можна не лише книги читати

Вперше в історії України у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого була представлена співпраця театру та бібліотеки — вистава-променад «DIALOGY»

Про це розповідає портал Читомо. Зазначається, що, продовжуючи освоєння нетеатральниx просторів для своїx театральниx постановок у рамках позиціонування «театр поза театром», команда «U!Zahvati» вирішила вдиxнути нове життя в стару бібліотеку.

 Відтак глядачі «Діалогів» мали можливість отримати новий театральний досвід, де замість завіси — книжки. Усі гості перебували на мінімальній відстані від акторів і знайомилися з новим жанром — виставою-променадом.

 «У дивовижному місці тиші, мовчання і тонн слів водночас».

В ексклюзивному коментарі Читомо режисерка Поліна Бараніченко розповіла, що ідея вистави «Діалоги» народилася півтора роки тому. «Оскільки театральний формат, яким ми займаємося, покликаний освоювати нетеатральні простори, я подумала, що хотіла б створити щось в бібліотеці. У дивовижному місці тиші, мовчання і тонн слів водночас. Саме бібліотека подарувала мені основні теми вистави, візуальні асоціації і серце променаду — маршрут. Оскільки саме він найбільше диктує сюжет. Це був дуже цікавий шлях пошуків і фантазії», — поділилася вона.

За її словами, особливістю і водночас складністю роботи стало те, що усі репетиції проходили в робочий для бібліотеки час. Тобто, поряд із читачами і працівниками бібліотеки — на їхніх, повних подиву, очах.

Подія відбулася завдяки підтримці Українського культурного фонду. Друга серія вистав «Діалоги»у бібліотеці відбудеться у грудні.

U!ZAHVATI — театральна команда, що була створена з метою запровадження в Україні інноваційних, високоемоційних театральних форм та освоєння новиx нетеатральниx просторів. Діяльність команди спрямована на розвиток імерсивного театру, переосмислення ролі глядача в сучасному мистецтві.

 

Telegram Channel