Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
З фаєрами та плакатами мітингувальники вимагали відставки Авакова

Поліція не втручалася у перебіг протесту: біля місця проведення акції чергувало лише кілька працівників «поліції діалогу» без зброї.

Євген Солонина

З фаєрами та плакатами мітингувальники вимагали відставки Авакова

Активісти «Автомайдану», «Центру протидії корупції», ветеранських організацій та інших об’єднань провели у Києві спільну акцію протесту «Аваков, йди!» під «резиденцією» міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яка розташована на території лікарні Головного управління МВС у Київській області

.Незнайдені винуватці вбивства активістки Катерини Гандзюк, журналіста Павла Шеремета, нападів на понад 50 активістів, а також відсутність ефективних реформ і корупція у відомстві – це ті причини, кажуть активісти, через які вони вимагали відставки Авакова, «Радіо Свобода».

Через рік Аваков піде на «смітник» історії, і це наша стратегічна перемога. Але цей рік ми втрачаємо: можуть бути нові убивства.

​«Через те, що допустили напади на активістів і відсутність нормального розслідування, відбулися убивства Гандзюк та нові напади. Кримінал, якому все одно, на кого нападати, на активіста чи на бізнесмена, почав відчувати безкарність. Через рік Аваков піде на «смітник» історії, і це наша стратегічна перемога. Але цей рік ми втрачаємо: можуть бути нові убивства», – заявив Віталій Шабунін, співорганізатор акції, голова «Центру протидії корупції».

Активісти обмалювали та обклеїли огорожу «резиденції» Авакова лозунгами, спрямованими проти очільника МВС та проти зволікання зі слідством у резонансних злочинах, а наостанок підпалили фаєри.

Telegram Channel