Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Олів’є подорожчав: скільки українцям доведеться заплатити за традиційну новорічну страву

Найпопулярніший салат часів СРСР знову виріс у ціні.

Фото wz.lviv.ua.

Олів’є подорожчав: скільки українцям доведеться заплатити за традиційну новорічну страву

Експерти підрахували, що три кілограми популярного новорічного салату олів’є обійдуться українцям в 166,2 грн

Таким чином страва стала на 36 грн дорожче, ніж в 2017 році. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Як розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook, в цьому році за олів'є потрібно буде заплатити на 28% більше.

У цьому році за олів'є потрібно буде заплатити на 28% більше.

«У 2018, за середніми в Україні цінами, доведеться заплатити: за відварну картоплю – 6,5 грн за кілограм, або 3,9 грн за 600 г, відварену моркву – 12,1 грн за кг, або 3 грн за 250 г, цибуля – 10,5 грн за кілограм, або 2,1 грн за 200 г, варена ковбаса – 91,2 грн за кілограм, або 54,7 грн за 600 г, яйця – 24,9 грн за десяток, або 19,9 грн за 8 шт. На консервацію і майонез з сімейного бюджету ми витратимо: на солоно-мариновані огірки – 35,2 грн за 500 г за банку, консервований зелений горошок – 32,4 грн за 425 г за банку, майонез – 15 грн за 300 г упаковку», – сказано у повідомленні.

Дорошенко зазначив, що в листопаді 2017 року ці продукти коштували: відварна картопля – 5,7 грн за кілограм, або 3,4 грн за 600 г, відварна морква – 6,4 грн за кілограм, або 1,6 грн за 250 г, цибуля – 5 грн за кілограм, або 1 грн за 200 г, варена ковбаса – 74,8 грн за кілограм, або 44,9 грн за 600 г, яйця – 23,8 грн за десяток, або 19 грн за 8 штук.

«У 2017 році приготування майже 3 кг салату олів'є, яких буде достатньо для великої родини з 8 чоловік, обійшлося б в 130,2 грн», – підкреслив він.

Telegram Channel