Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Камінь-Каширщині садили ліс

Учні шкільного лісництва є активними помічниками для лісівників.

lisvolyn.gov.ua

На Камінь-Каширщині садили ліс

Учні шкільного лісництва  Нуйнівської школи заліснили спільно з лісівниками впродовж дня майже 1,5 га

Про користь добрих справ, пов’язаних з лісокультурними роботами, для формування дитячого світогляду висловлюється і директор Нуйнівської загальноосвітньої школи Сергій Лукашук, і лісничий Нуйнівського лісництва ДП “Камінь-Каширське ЛГ” Ігор Борох. За словами лісничого, учні шкільного лісництва є активними помічниками для лісівників. І не лише в посадці лісу, а й під час заготівлі лісового насіння, прибиранні рекреаційних пунктів та ін, повідомляє Волинське ОУЛМГ.

На території Нуйнівського лісництва розташовано 7 майстерських дільниць. Ці своєрідні зони відпочинку, за словами лісничого лісництва Ігоря Бороха, популярні серед населення. Під час, скажімо, тихого полювання поціновувачі природи готують юшку, смажать шашлики, відзначають дні народження та інші подї. І для того, щоб люди змістовно могли провести час, лісівники турбуються заздалегідь, наприклад, забезпечуючи достатньо дров для розпалювання вогнищ. Само собою лісівники дбають про порядок та належний стан рекреаційних пунктів.

На Всеукраїнському злеті учнівських лісництв, що відбувся в Сумах наприкінці вересня цього року, учні Нуйнівського шкільного лісництва посіли ІІ місце серед подібних колективів. 

За інформацією інженера лісових культур ДП “Камінь-Каширське ЛГ” Любові Ручки, загалом по лісгоспу у 2018 році було посаджено лісових культур на площі 157,4 га. Під природне поновлення відведено площу 299,1 га, з яких на 241,7 га проведено сприяння природному поновленню. Зроблено доглядів за незімкнутими лісовими насадженнями на площі 958,7 га та проведено підготовку грунту для робіт з лісовідновлення наступного року на 160 гектарах. 

До речі, на Всеукраїнському злеті учнівських лісництв, що відбувся в Сумах наприкінці вересня цього року, учні Нуйнівського шкільного лісництва посіли ІІ місце серед подібних колективів та окремо ІІ місце – за виставку-презентацію професійних досягнень. А учениця школи Наталія Власюк отримала першість у захисті науково-дослідницьких робіт.

 

Telegram Channel