Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку жінка народила... на сходовій площадці

Пологи були надто стрімкими

Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

У Луцьку жінка народила... на сходовій площадці

Медики екстреної служби, їдучи на виклик, завжди готові до непередбачуваних обставин. Та виклик на який виїхала лікарська бригада ЕМД, був по справжньому вражаючий

До центральної оперативної диспетчерської ВОЦЕМДМК о 06.22 поступив виклик, в якому стурбований чоловік повідомив про те, що у його вагітної дружини раптово почались перейми і вона вже буде народжувати. 

Лікар ледве встигла підхопити новонароджене немовля, знайти затискачі і навпомацки перетиснути пуповину.

За три хвилин бригада ЕМД прибула на місце виклику. Пішки піднявшись у квартиру на шостий поверх, медики оглянули схвильовану і налякану вагітну жінку, допомогли зібрати необхідні речі і почали спускатись східцями в низ в повній темряві, адже ліфт не працював і сходова клітка зовсім не освітлювалася. До першого поверху залишилось кілька сходинок, як раптом у жінки відійшли навколоплідні води і вона почала стрімко народжувати. Лікар ледве встигла підхопити новонароджене немовля, знайти затискачі і навпомацки перетиснути пуповину. Тепер у медиків було надважливе завдання: серед речей породіллі у темному і холодному підїзді швидко знайти чим укутати немовля, адже чоловік жінки не на жарт злякався і розгубився. За лічені секунди дитині знайшли необхідні речі, разом з мамою перенесли в автомобіль швидкої, загорнули обох у термопокривала і екстрено доставили в пологовий будинок. Не дивлячись на стрімкі пологи і екстремальні умови - дитина народилася здорова. Вже в лікарні, обстежуючи немовля медики ЕМД вияснили - народилася дівчинка.

Джерело: Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Telegram Channel