Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинян вчили, що робити, у разі виникнення надзвичайної ситуації на Рівненській атомній електростанції

Мета тренування – поглиблення знань і навичок у проведенні заходів з евакуації

У ДСНС України у Волинській області

Волинян вчили, що робити, у разі виникнення надзвичайної ситуації на Рівненській атомній електростанції

У Маневицькому районі відбулося штабне тренування з цивільного захисту

21 листопада у Маневицькому районі проведено штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Волинської області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на Рівненській атомній електростанції.

Мета тренування – поглиблення теоретичних знань та набуття практичних навичок керівниками органів управління та сил цивільного захисту в проведенні заходів з евакуації, узгодження алгоритму спільних дій, робота з документацією та визначення проблемних питань проведення евакуації та шляхи їх вирішення.

 У штабному тренуванні взяли участь керівники органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, представники спеціалізованих служб  цивільного захисту області, органів управління Маневицької, Камінь-Каширської, Ківерцівської, Ковельської, Луцької, Любешівської, Старовижівської, Рожищенської  районних  ланок територіальної підсистеми, регіональної та місцевих комісій з питань евакуації.

 У штабному тренуванні взяли участь керівники органів управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, представники спеціалізованих служб  цивільного захисту області, органів управління Маневицької, Камінь-Каширської, Ківерцівської, Ковельської, Луцької, Любешівської, Старовижівської, Рожищенської  районних  ланок територіальної підсистеми, регіональної та місцевих комісій з питань евакуації. Також до робочого засідання долучилися керівники підприємств, установ та організацій, які у випадку виникнення обумовлених надзвичайних подій будуть залучені до проведення та забезпечення евакуаційних заходів, а також фахівці комунально-технічної, медичної спеціалізованих служб, а також працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області.

Комісіями з евакуації відповідно до планів евакуації уточнені кількість осіб, які підлягають евакуації, наявність транспортних засобів, порядок вивезення та виведення громадян з населених пунктів, заходи забезпечення евакуації та прийому населення. Сільськими радами уточнені списки осіб на евакуацію, місця розгортання і персональний склад збірних (приймальних) пунктів евакуації, кількість та час подачі транспорту, маршрути евакуації, організація забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку в евакуйованому населеному пункті.

Джерело: У ДСНС України у Волинській області
Telegram Channel