Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські лісівники збудували вісім кілометрів лісової дороги

Завдяки цьому вдалося повністю розвантажити дороги місцевого значення.

facebook.com/SavchenkoOleksandr/posts.

Волинські лісівники збудували вісім кілометрів лісової дороги

Днями обласне управління лісового та мисливського господарства завершило будівництво лісової дороги сполученням Шацьк – Кропивники

Вісім кілометрів шляху обійшлося підприємству у 4,5 мільйони гривень. Дорога з’єднує смт Шацьк із селами Кропивники, Прип’ять та Вілиця, а також сполучає з населеними пунктами Ратнівського р-ну, інформує голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

— Це маленький крок, але велика робота. Це не тільки внесок у лісову справу, а й задля блага громади. Лісогосподарські підприємства і влада повинні співпрацювати, аби робити Волинь кращою. Дякую місцевому господарству та працівникам за якісно виконану роботу, - зазначив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.

Завдяки лісовій дорозі вдалося повністю розвантажити дороги місцевого значення сіл Шацької ОТГ – тепер вивезення деревини відбувається винятково лісовою дорогою.

Стало відомо, що завдяки лісовій дорозі вдалося повністю розвантажити дороги місцевого значення сіл Шацької ОТГ – тепер вивезення деревини відбувається винятково лісовою дорогою. Крім того, покращився доступ місцевого населення до лісових масивів. Також вдалося здешевити вартість вивезення деревини на 30 грн за 1 кубометр – за рахунок скорочення шляху вивозки із 12 до 9 км.

— Відкриття нових доріг свідчить про соціальну відповідальність лісової галузі перед громадою області. А з іншого боку це дає можливість здешевити сировину. Ми йдемо вперед, ми покращуємо інфраструктуру та спільно працюємо на благо Княжої Волині, - зауважив голова облдержадміністрації Олександр Савченко.

Дорога має також протипожежне значення. На її протяжності облаштовано три
пожежні водойми, збудовано малий рекреаційний пункт та три куточки майстра лісу, де є бесідка, мангал, дрова.

Джерело: Олександр Савченко
Telegram Channel