Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Росія пропустила кілька кораблів під Керченським мостом

Близько 8 години ранку російські кораблі здійснили провокаційні дії проти українських кораблів, в тому числі протаранивши буксир "Яни Капу".

kerch.com.ru

Росія пропустила кілька кораблів під Керченським мостом

Баржу, що перекривала фарватер, прибрали

Росія пропустила українські малі броньовані катери "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдовий буксир "Яни Капу", що супроводжував їх в Азовське море. Про це повідомило кримське видання Kerch.com.ru, пише LB.ua.

О 14:40 баржу, що перекривала фарватер, прибрали, після чого українські кораблі строєм пройшли під мостом в бік Азовського моря.

Прикордонна служба ФСБ Росії заявила про те, що зараз українські кораблі зупинені в районі Завітного.

Нагадаємо, вночі 25 листопада Україна повідомила російським портам про намір трьох кораблів перейти через Керченську протоку. Це необхідно робити відповідно до договору про спільне користування Азовським морем і протокою.

Росія звинуватила українські кораблі в незаконному заході в територіальні води, заявивши, що вони "небезпечно маневрують" і "не підкоряються законним вимогам російської влади". 

Незважаючи на це близько 8 години ранку російські кораблі здійснили провокаційні дії проти українських кораблів, в тому числі протаранивши буксир "Яни Капу".

Після цього Росія звинуватила українські кораблі в незаконному заході в територіальні води, заявивши, що вони "небезпечно маневрують" і "не підкоряються законним вимогам російської влади", і фізично - транспортним судном - закрила Керченську протоку.

Telegram Channel