Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Турійському та Шацькому районах навчально-виховні заклади пішли на карантин

Найчастіше хворіють діти

Волинський обласний лабораторний центр

У Турійському та Шацькому районах навчально-виховні заклади пішли на карантин

Кількість хворих ГРВІ за останній тиждень зменшилась на 200 осіб і становить 4800 випадків проти 5 тисяч попереднього тижня. Захворюваність нижче епідемічного порогу на 27 %. З початку епідемічного сезону перехворіло понад 35 тисяч волинян, що знаходиться на рівні минулого року

На сьогодні захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на Волині, як і в цілому по Україні перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону.

Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано в жодному районі області, проте, найвищі рівні захворюваності зафіксовано в Горохівському, Ковельському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах та м. Луцьку. 

Із загального числа хворих переважають діти до 17 років і становлять понад 70%. Серед них найбільше хворіють школярі. На минулому тижні, у зв’язку із перевищенням 20% рівня відсутності дітей по хворобі, закрито 4 навчально-виховних заклади області: 3 – в Шацькому районі та 1 – у Турійському районі  (3 школи та 1 ДНЗ).

Кількість госпіталізованих з діагнозом «ГРВІ» зменшилась на 15%,  і за останній тиждень становила понад 80 осіб, проти 96 попереднього тижня, з них 70% — діти.

За даними вірусологічної лабораторії лабораторного центру    циркуляція вірусів грипу на території області не встановлена, хоча в Україні вже є позитивні знахідки.

Кількість госпіталізованих з діагнозом «ГРВІ» зменшилась на 15%,  і за останній тиждень становила понад 80 осіб, проти 96 попереднього тижня, з них 70% — діти.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано понад 1 тисяча осіб (четверта частина від запланованого обсягу), в т. ч. 175 дітей до 17років.Найактивніше долучились до вакцинації в Горохівському, Ківерцівському, Старовижівському районах та м. Луцьку.

Нагадуємо, що більшість противірусних препаратів не можуть впоратися з вірусами грипу, адже вони постійно зазнають мутації, а тому хвороба може протікати з ускладненнями (пневмонія, міокардит, енцефаліт, менінгіт) або завершитися летальним результатом.

Тому найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення.  Найкращий час для проведення вакцинації – це час до  початку епідемії, щоб імунітет навчився боротися з новими штамами вірусу, а на це йому потрібно від 7 до 14 днів. 

Джерело: Волинський обласний лабораторний центр
Telegram Channel