Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Луцькі депутати підтримали Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

фото: Еспресо.TV

Луцькі депутати підтримали Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами

Під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження депутати підтримали проект рішення «Про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Луцьку на 2019-2020 роки»

Програма передбачає три основні напрямки діяльності КП «Ласка» на наступні два роки. Серед них:

Зменшення чисельності безпритульних тварин гуманними методами; нарощування потужності підприємства; просвітницька діяльність серед населення.

Директор КП «Ласка» Наталія Рудь розповіла, що задля реалізації усіх запланованих заходів, із міського бюджету на потреби підприємства у 2019 році необхідно 5,6 млн грн. Частина цих коштів буде витрачена на заробітну плату працівників та купівлю спецодягу (2,9 млн грн), проведення відлову та процедури стерилізації і чіпування тварин (1,2 млн грн); частина – на модернізацію вольєрів, реконострукцію даху, каналізації.

Директор КП «Ласка» Наталія Рудь розповіла, що задля реалізації усіх запланованих заходів, із міського бюджету на потреби підприємства у 2019 році необхідно 5,6 млн грн. 

Просвітницька діяльність передбачає інформування населення щодо гуманного ставлення, правил утримання та необхідності стерилізації домашніх тварин.

Планований заробіток підприємства у 2019 році – півмільйона гривень.

Протягом 2020 року КП «Ласка» планує облаштувати опалення ветеринарного приміщення, облаштувати відеонагляд та обладнати мобільну стерилізаційну амбулаторію. Необхідні кошти з міського бюджету — 7 млн 686 тис. грн.

Наталія Рудь також зазначила, що збільшення фінансування необхідне задля забезпечення нормального функціонування підприємства у зв’язку із інфляцією, підвищенням мінімальної заробітної плати та відсутністю потрібного обладнання.

Telegram Channel