Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ох, які ж красуні у маневицькому лісництві

Ялинок до новорічних свят буде достатньо

Радіо ТРЕК

Ох, які ж красуні у маневицькому лісництві

Мало хто задумується, наскільки довготривалим є шлях новорічної ялинки до нашої оселі. Аби ялинки набули товарного вигляду, в ДП «Маневицьке лісове господарство» вирощують їх кілька років років. Звичайно ж, не обходиться без клопотів і матеріальних затрат

Нещодавно там два гектари площі засадили ялиною звичайною. За п’ять років новорічні деревця виростуть і їх розпочнуть реалізовувати. Загалом сьогодні у ДП «Маневицький лісгосп» площа новорічних ялинок становить 23 гектари.

Розпочинається все із заготівлі насіння – шишки ялини та сосни, зібрані у листопаді-грудні висушують у шишкосушарці з метою отримання насіння, яке у весняний період висівають в підготовлений ґрунт у розсадниках, а після пророщення висаджують на плантаціях.

Загалом сьогодні у ДП «Маневицький лісгосп» площа новорічних ялинок становить 23 гектари.

Вирощування сіянців триває до двох років, впродовж яких проводять догляди за посівами шляхом проривання бур’янів, поливання в посушливий період, бокового затінення від сонця, боротьби зі шкідниками та хворобами.

Далі сіянці висаджують у борозни на спеціально відведену та підготовлену ділянку під плантацію новорічних ялинок.

Нині на плантаціях лісогосподарського підприємства є достатня кількість сосни та ялини для реалізації їх до новорічних свят. Тож кожен охочий зможе придбати головний атрибут Нового року для власних домівок, офісів, шкіл, дитсадків.

Telegram Channel