Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські «ціпи» уколів не бояться!

Такий метод надзвичайно дієвий.

Agronews.

Волинські «ціпи» уколів не бояться!

На Волині курчат вакцинуватимуть ще на стадії ембріона

Волинське підприємство «Агідель», яке спеціалізується на інкубації яєць бройлерів із подальшим отриманням добового молодняку, планує вакцинацію на 19-ту добу інкубації, коли перекладають інкубаційні яйця у вивідні шафи. Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів головний лікар ветеринарної медицини ТзОВ «Агідель» Олексій Співак, пише з посиланням на AgroTimes, портал Agronews..

Перед початком вакцинації обладнання для in ovo (метод  вакцинації ще в інкубаторі) автоматично визначає всі яйця з живими ембріонами, що дуже важливо, бо мертве або заражене яйце може розповсюдити зараження через обладнання, наголосив Олексій Співак.

 «Переваг цього методу вакцинації багато, – зауважив головний лікар ветеринарної медицини «Агіделі».

«Переваг цього методу вакцинації багато, – зауважив головний лікар ветеринарної медицини «Агіделі». – Він забезпечує високий рівень імунного захисту від зараження польовими штамами; знижує ступінь збитків під час вакцинації; унеможливлює контакт людини з курчатами, який неминучий за вакцинації іншими методами; заощаджує час на обробку курчат і доставку до пташника».

Зараз господарство практично всю вакцинацію добового молодняка робить ін’єкційним методом на спеціальному устаткуванні.

Telegram Channel