Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Подовжувач, телефон, «хмара» – медицина майбутнього?

Просто і ефективно.

FainaIdea.

Подовжувач, телефон, «хмара» – медицина майбутнього?

У Сінгапурі створено міні-пристрій для діагностики проблем із серцем

Одним з найбільш очевидних симптомів хронічної серцевої недостатності є висока концентрація рідини в легенях, розповідає портал FainаIdea. Щоб отримати дійсно точну діагностику, людям доводиться йти до медичних установ, що не завжди буває зручним. З огляду на це, команда фахівців з сінгапурської лікарні Тан Ток Сенг і їх колеги з Технологічного Університету Наньянг створили досить цікавий пристрій, за допомогою якого можна потенційно виявити скупчення рідини, з'єднавши його із смартфоном пацієнта.

Прототип являє собою трубку-подовжувач з посиленим акустичним сенсором. Підключений до смартфону пристрій можна використовувати для реєстрації контрольних звуків, що створюються в момент проходження повітря через легені. Залежно від того, наскільки багато рідини в них накопичилося, ці звуки будуть відрізнятися за частотою і особливостям.

 Залежно від того, наскільки багато рідини в них накопичилося, ці звуки будуть відрізнятися за частотою і особливостям.

Виявивши аномалії при проходженні повітря, пристрій прикладається до області на десять секунд, таким чином посилюючи прийом акустичного сенсора. Далі записані дані передаються на спеціальну хмарну платформу. Її алгоритми проаналізують відскановані дані користувача і «проженуть» їх через програму для складання картограми показників звуків. Далі готова картина і результати відсилаються назад на смартфон, таким чином демонструючи користувачу кінцевий показник.

Такий мобільний і в деякому сенсі «особистий» підхід до діагностики проблем з легенями можна назвати дійсно успішним - втім, фахівцям необхідно попередньо розібратися з деякими умовностями і особливостями. Втім, їхня мобільна хмарна платформа і сам пристрій працюють прекрасно, таким чином демонструючи, наскільки ефективним може бути такий метод.

Telegram Channel