Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Осіння верстка» поезій Віктора Лазарука» звучала на сцені театру ляльок (Фото)

Юні актори на сцені проекту «Lutsk Junior Theatre»

facebook.com/Студія «Бешкетники»

«Осіння верстка» поезій Віктора Лазарука» звучала на сцені театру ляльок (Фото)

Віктор Антонович Лазарук народився 3 листопада 1933 року в с. Дубова Ковельського району в родині землероба і музиканта. Творчість цього письменника, справді, перейнята любов’ю до чистого повітря, незайманого лісу, до незабруднених озерних плес і неляканих пташиних співів

«Осіння верстка» поезій Віктора Лазарука» звучала зі сцени Волинського академічного обласного театру ляльок в рамках культурного проекту «Lutsk Junior Theatre». Про це інформують на сторінці студії «Бешкетники» у «Фейсбуці». Ефектні витинанки художниці Олесі Іщук, які прикрашали сцену, символічно підкреслюють озерну поезію Віктора Лазарука. На дійство завітав сам письменник. Віктор Антонович висловив своє захоплення виставою та маленькими артистами і наголосив, що це перша вистава за його творчістю.

Керівник студії «Бешкетники», яка працює в Палаці культури м. Луцька, педагог акторської майстерності Вадим Хаїнський розповів, що цей монтаж створювався поступово, початком були поетичні імпрези з нагоди 85-річчя письменника. Зокрема, нещодавно в бібліотеці ВІППО відбулися сімейні читання поезії Віктора Лазарука.

На дійство завітав сам письменник. Віктор Антонович висловив своє захоплення виставою та маленькими артистами і наголосив, що це перша вистава за його творчістю.

У заході взяли участь юні актори театральної студії. Разом із дітьми поезію для себе підібрали і батьки. Окрасою зустрічі стали витинанки, які підготували художник-постановник сімейних читань поезії волинського автора – Олеся Іщук та її «Паперова студія».

Учителі зарубіжної літератури, української мови та літератури щиро подякували «бешкетникам» за майстерне виконання творів Віктора Лазарука.

 

Telegram Channel