Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У ковельській школі презентували новий сходинковий підйомник для дітей з особливими потребами

На придбання підйомника з міського бюджету виділили 118 тисяч гривень.

kovelrada.gov.ua

У ковельській школі презентували новий сходинковий підйомник для дітей з особливими потребами

У ЗЗСО № 8 презентували новий сходинковий самохідний гусеничний підйомник італійського виробництва

На його придбання з міського бюджету виділили 118 тисяч гривень, інформує Ковельська міська рада.

У закладі уже дванадцятий рік навчаються діти з особливими освітніми потребами. Його директор Василь Шворак каже, що школа у цьому напрямку була першопрохідцем на Волині."І якщо три-чотири роки тому такий сходинковий підйомник був для нас лише мрією. Тепер наші дітки на візках теж можуть піднятись в спортивний зал, навчатись в кабінетах, які там розміщені. Купити цей механізм нам пообіцяв міський голова Олег Кіндер і дуже приємно, що свого слова він дотримав", – сказав він.

У цей день в школі на другому поверсі проходив захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю “”Разом можемо все ”. І Христинка Мрочко та Сашко Вакульський теж стали учасниками цього дійства. Саме з допомогою підйомника вони потрапили на другий поверх.

Христинка Мрочко та Сашко Вакульський теж стали учасниками цього дійства. Саме з допомогою підйомника вони потрапили на другий поверх. 

У школу також завітали заступник міського голови Ігор Прокопів, начальник управління освіти Віктор Бичковський, голова Ковельського Товариства Червоного Хреста Людмила Стахорська, директор інклюзивно-ресурсного центру Галина Пекарчук.

- Ми працюємо разом з нашими депутатами, управлінням освіти, міським головою Олегом Кіндером, його заступником Ігорем Прокопівим. Усі наші пропозиції знаходять підтримку, - зазначив у своєму виступі Василь Шворак. - Наші діти вартують особливої уваги. Ми гордимось їх успіхами, перемогами. У нас є чимало знаменитостей — це Ксенія Токар - чемпіонка світу з пауерліфтингу, Сашко Вакульський - чемпіон області з боча, Настя Зубач, Олексанр Шимчук - чемпіони України та Європи з плавання.

Telegram Channel