Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
З Хотешова — до наукової еліти України

Щирі вітання від земляків!

КНУ імені Тараса Шевченка

З Хотешова — до наукової еліти України

Доктор полiтичних і фiлософських наук, професор, завідуючий кафедри політології Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Цвих став повним кавалером ордена «За заслуги»

Ця приємна новина має безпосередній стосунок до Камінь-Каширщини, бо саме на її теренах 22 квітня 1948 року в селі Хотешів у сім’ї колгоспників Федора Микитовича і Євдокії Іванівни народився гідний син України.

Володимир Федорович наполегливою працею самотужки проклав свою дорогу до найвищих вершин науки. У далекому 1972-му він закiнчив фiлософський факультет Київського університету ім. Т.Г.Шевченка, який згодом на все життя став для нього рідним. Бо саме тут піднімався щаблями професійного росту: з 1972-го — інженер, з 1979-го — асистент, з 1987-го — доцент, з 2005-го — професор філософського факультету, з 2006-го — завкафедри політології. Заслужений працівник освіти України.

Камінь-Каширці шлють Володимиру Федоровичу найщиріші вітання з високою відзнакою, якою нагородила його держава!

Надійною опорою Володимира Цвиха є його сім’я. Дружина Надія Іванівна — лікар міської студентської поліклініки. Син Андрій працює фінансовим директором, разом з дружиною Оленою виховують чарівних донечок — Даринку і Настусю, які є відрадою для всієї родини. Життєвими орієнтирами Володимира Федоровича є слова Конфуція: «Не роби людям того, чого не бажаєш собі, і тоді в державі і сім’ї не буде ворожнечі» та І. Канта: «Роби так, щоб ти завжди ставився до людей — і в своїй особі, і в особі будь-кого іншого також — як до мети. І ніколи не стався до них тільки як до засобу».

Камінь-Каширці шлють Володимиру Федоровичу найщиріші вітання з високою відзнакою, якою нагородила його держава!

Петро ТРОФИМЧУК.

Telegram Channel